Home > TOP Oss wil het seizoen met een overwinning afsluiten
NIEUWSTOPIC
TOP Oss wil het seizoen met een overwinning afsluiten
18 mei 2023
Afgelopen vrijdag werd er in eigen huis met 1-0 gewonnen van Jong PSV. Vrijdag 19 mei staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, uit tegen FC Dordrecht.

‘’Het geeft een fijn gevoel dat we onze laatste thuiswedstrijd hebben gewonnen. Maar dat fijne gevoel is met name op vrijdagavond. Daarna gaat bij mij de knop om richting, in dit geval, FC Dordrecht’’, zegt hoofdtrainer Klaas Wels. ‘’Behalve het goede gevoel, zijn we vorige week twee plekken gestegen. Dat willen we graag handhaven en met een overwinning tegen Dordrecht zijn we daarvan verzekerd’’, voegt hij daaraan toe.

Mentaal
Eerder dit seizoen wisten de Ossenaren in eigen huis niet te winnen van De Schapenkoppen. Wels heeft duidelijk voor ogen hoe TOP Oss deze keer wel met de drie punten ervandoor gaat. ‘’Goed verdedigen, de nul houden. En in aanvallend, opbouwend, opzicht sterk zijn, waardoor we Dordrecht op eigen helft kunnen terugdringen en onze kansen kunnen gaan verzilveren. Het zal een mentaal verhaal worden wie het langste optimaal kan presteren in de laatste thuiswedstrijd en ik ben ervan overtuigd dat wij dat zijn’’.

Resultaat
FC Dordrecht is de laatste weken niet in vorm. Van de afgelopen tien wedstrijden wist het maar twee keer te winnen. Wels geeft aan hier niet naar te kijken. ‘’Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen. We stellen spelers op die volledig gefocust zijn op het halen van resultaat voor TOP Oss. Ik ben ook niet bezig met hoe Dordrecht het doet, alleen naar hoe ze spelen, opbouwen en verdedigen. Het gaat over de goede mindset hebben en het seizoen op een goede manier willen afsluiten.

Records
Als TOP Oss wil winnen in Dordrecht, zal het minimaal één keer moeten scoren. Dit zal geen makkelijke klus worden, want de keeper van de thuisploeg is aardig in vorm. Hij wist dit seizoen al negen keer de nul te houden en verrichtte, op Matthys na, de meeste reddingen van alle keepers dit seizoen. Op plek drie bevindt zich de keeper van TOP Oss, Jansen. De titel voor meest succesvolle dribbels staat op naam van Margaritha. Ondanks het missen van een aantal wedstrijden, staat hij ver boven nummer twee Charles-Andreas Brym.

Klimaatneutrale wedstrijd
FC Dordrecht is al geruime tijd druk bezig om van dit duel de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het profvoetbal te maken. Voor TOP levert het echter geen extra kopzorgen op om zo milieuvriendelijk mogelijk met de spelersbus naar Dordrecht te gaan. Dankzij vervoersbedrijf Taxi van Meurs, rijdt de spelersbus het hele afgelopen seizoen al op HVO100 (wat staat voor Hydrotreated Vegetable Oil); een alternatief voor diesel dat gewonnen wordt uit plantaardige bronnen. Het is op dit moment de meest klimaat- en milieuvriendelijke manier om een bus over zulke afstanden te laten rijden. Voor de staf en selectie gaat het vervoer dus exact hetzelfde als dit heel het seizoen al gebeurd: op een praktische en verantwoorde manier voor zowel alle passagiers van de spelersbus als de wereld waarin zij leven.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...