Home > TOP Oss versterkt zich met Sekou Sylla en Tijani Noslin
NIEUWS
TOP Oss versterkt zich met Sekou Sylla en Tijani Noslin
24 juni 2021

TOP Oss heeft zich voor aankomend seizoen verzekerd van de diensten van Sekou Sylla en Tijani Noslin. Beide spelers komen over vanuit het amateurvoetbal en gaan zodoende hun eerste avontuur in het betaalde voetbal aan.

Succes Sekou en Tijani bij TOP!

Foto’s: Bert van Berkum

De 22-jarige Sekou Sylla, geboren in Schiedam, komt de linksbackpositie versterken. Vanuit verschillende jeugdelftallen van Excelsior Maassluis, wist hij in het seizoen 2018/2019 door te breken in het eerste elftal. In zijn eerste seizoen wist hij als 19-jarige gelijk een basisplek af te dwingen bij de Tweede Divisie club. Uiteindelijk kwam Sylla tot 66 officiële wedstrijden in Maassluis, waarin hij goed was voor negen doelpunten en vijf assists.

Peter Bijvelds over de komst van Sylla: “Bij Sekou spreekt de manier van spelen ons enorm aan. Zijn karakter zit goed in elkaar en hij past uitstekend binnen de speelstijl die wij willen hanteren. Hij lijkt op het type Ruben Roosken, waar wij natuurlijk heel blij mee waren afgelopen seizoen. Wij denken dat spelers uit het amateurvoetbal, zoals Sekou, via ons een podium krijgen om hogerop te kunnen. Dat hebben we in het verleden al meerdere keren bewezen”.

Ook Tijani Noslin maakt de overstap vanuit het amateurvoetbal naar TOP Oss. De 21-jarige aanvaller wist de afgelopen jaren al de nodige ervaring op te doen in de top van het amateurvoetbal. Bij USV Hercules (Derde Divisie) wist hij in 24 wedstrijden, negen keer te scoren en vijf assists af te leveren. Afgelopen seizoen, dat vroegtijdig werd afgebroken, was hij bij hoofdklasser DHSC Utrecht in vijf wedstrijden goed voor vier doelpunten en één assist.

Peter Bijvelds: “Tijani is eigenlijk grotendeels hetzelfde verhaal als Sekou. Het is een zeer technisch begaafde speler, wat hij ook nog eens combineert met heel veel snelheid. Hij heeft de absolute wil om te slagen en past ook weer perfect binnen de manier waarop wij willen spelen!”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?