Home > TOP Oss verslaat ook Jong AZ!
NIEUWS
TOP Oss verslaat ook Jong AZ!
25 januari 2022

In een leeg decor, maar wel met live reportage van ESPN, wist TOP Oss gisteravond Jong AZ met 1-0 aan de zegekar te binden. Zo pakte de ploeg van Bob Peeters, Marcel van der Sloot, Ronnie Buitenkamp en Mark Luijpers zes punten in een weekend!

Kay Tejan bekroonde zich wederom tot matchwinner!

Foto’s: Bert van Berkum

TOP startte voortvarend en kreeg in het eerste kwartier twee prima mogelijkheden na uitstekende combinaties. Met name Jearl Margharita onderscheidde zich met goede acties en voorbereidingen. In de afronding waren we echter onvoldoende effectief. Na deze periode brak er een periode aan waarin de ploegen elkaar niet veel toegaven. De Alkmaarders waren op volle oorlogssterkte maar TOP Oss liet toch het wat meer gestroomlijnde spel zien. De ruststand van 0-0 was al met al geen onterechte tussenstand. De doelpuntloze score betekende overigens ook niet dat we een saaie eerste helft hadden gezien. Er was sprake van een behoorlijk niveau.

Na de pauze veranderde er niet heel veel in het spelbeeld. Het leek daarbij steeds alsof de thuisploeg op alle fronten een tikkeltje beter was. Allemaal mooi en aardig maar je moet ook scoren! Niet toevallig stond doelman Norbert Alblas aan het begin van die belangrijke score voor TOP Oss! Zijn lange trap werd weer eens op waarde geschat door Kay Tejan. Hij transporteerde de bal naar de sterk spelende Justin Mathieu. Met een lobpass bracht hij de bal terug bij Tejan. Kay Tejan raakte de bal aanvankelijk verkeerd maar zette toch door, 1-0! Alhoewel TOP na deze treffer meer onder druk kwam, mede in verband met onzorgvuldigheid aan de bal, leidde dat niet tot kansen. Sterker nog, in de eindfase hield TOP Oss relatief gemakkelijk balbezit en gaf eigenlijk niets weg. De overwinning was een feit!

Aanstaande vrijdag spelen we om 20:00 uur, naar we toch echt mogen hopen, met (thuis)publiek tegen naaste rivaal FC Den Bosch! Wordt vervolgd!

Op naar vrijdag, DERBY DAY!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...