Home > TOP Oss verslaat ook Jong Ajax 0-1.
NIEUWS
TOP Oss verslaat ook Jong Ajax 0-1.
11 april 2021

Voor alles een eerste keer luidt een welbekend gezegde. TOP Oss won afgelopen vrijdagavond voor de eerste keer in haar historie een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax. Een zwaarbevochten maar verdiende zege!

Joshua Sanches, de Bull van Oss, scoorde de 0-1 in Amsterdam.

Foto’s: Bert van Berkum

Sterke start Jong Ajax
Het eerste half uur van de wedstrijd was voor de gastheren uit Amsterdam. Speelden wij slecht dan? Nee, de gastheren speelden echt uitstekend voetbal. Met name als het ze lukte om onder onze druk op hun helft uit te spelen. En dat lukte met enige regelmaat. De spaarzame kansen werden echter gelukkig niet benut. Na een half uur kwamen wij duidelijk beter in de wedstrijd. Het laatste kwartier voor de rust hadden we dan ook een licht overwicht en kwamen wij ook tot dreigende momenten en kansen. De ruststand van 0-0 was een terechte. Ondanks het ontbreken van doelpunten was het een leuke eerste helft geweest.

Heerlijke tweede helft
De tweede helft begon waar de eerste was opgehouden. Het spel golfde op en neer met veel boeiende momenten. 5 minuten na de pauze pakten wij de voorsprong! Remans, speelde in op de onvermoeibare Van der Heijden die op zijn beurt prima verlengde op de opgekomen back Sanches. Laatstgenoemde punterde slim en snel binnen 0-1. De Amsterdammers deden wat je kan verwachten, zeker bij een achterstand, ze voerden de druk op. Ze troffen echter een wel zeer onverzettelijke en veerkrachtige tegenstander in TOP Oss. Met man en macht werd verdedigd. Maar we wisten ook vaak gevaarlijk te zijn in de tegenstoot. Tot de laatste seconden bleef het enorm spannend. TOP Oss zegevierde echter wederom tegen de mannen van Jong Ajax. Een historische overwinning leidde tot een prima positie op de ranglijst en in de 4e periode!

Komende vrijdag spelen we thuis tegen het opklimmende MVV uit Maastricht om 20.00 uur.

Jong Ajax trof echter een wel zeer onverzettelijke en veerkrachtige tegenstander in TOP Oss.