Home > TOP Oss verslaat koploper Cambuur in spektakelstuk!
NIEUWS
TOP Oss verslaat koploper Cambuur in spektakelstuk!
18 januari 2020

Na een enerverend duel hebben we de koploper Cambuur in eigen huis weten te verslaan met 3-2. Wederom veel doelpunten tegen de mannen uit Friesland. Echter, in Leeuwarden beviel ons de verdeling veel en veel minder. 5-1 voor Cambuur.

Van meet af aan boden beide ploegen het aanwezige publiek meer dan waar voor hun geld! Beide ploegen speelden namelijk fris en aanvallend sterk voetbal. Kansen te over, dreiging en spanning te over en het blijft altijd leuk als aanvallers in de meeste gevallen de verdedigers de baas zijn.

Matchwinner Rick Stuy van den Herik!

Foto’s Bert van Berkum

Doelpuntenregen!
De eerste de beste kans voor Cambuur betekende direct een doelpunt. Ongelukkigerwijs werkten wij de bal vanuit een scrimmage in het eigen doel: 0-1. Het bleef een kansenfestival aan beide kanten maar het was niet onverdiend dat wij de gelijkmaker wisten te maken. Dat deden we uit een strafschop. Philippe Rommens was onverbiddelijk 1-1. Even later wisten wij, eveneens niet onverdiend, zelfs op voorsprong te komen.
Onze aanvoerder Rick Stuy van den Herik kopte een corner in de kruising 2-1. Die voorsprong wisten wij niet tot aan de rust te behouden. Cambuur, met de bij vlagen zeer goed spelende Ossenaar Ragnar Oratmangoen in de gelederen, scoorde na slecht verdedigend TOP Oss werk. Mühren haalde de trekker over. 2-2 bij rust!

Effectief TOP Oss
Het was diezelfde Mühren die ons direct na rust pijn had kunnen of zelfs moeten doen! Hij miste gelukkig twee dotten van kansen. Het was niet dat wij in deze fase slecht speelden maar de koploper was eenvoudigweg beter. Juist in de fase waarin wij op achterstand leken te gaan komen sloegen we prima toe! Wederom was het onze aanvoerder Rick Stuy van den Herik die nu kon profiteren van matig verdedigend werk van Cambuur: 3-2. Ook na deze treffer bleef het een duel waarin werkelijk van alles gebeurde!

Drie punten
Uiteindelijk viel er ook nog een rode kaart. Delano Ladan ontving deze na een onvoorzichtige tackle. Dat betekende niet dat Cambuur niet fors aanzette tot een eindoffensief. Helaas wisten wij in deze fase te weinig gebruik te maken van de grote ruimtes die ons geboden werden. Daarentegen gaven we gelukkig ook geen kans meer weg. Het laatste fluitsignaal klonk en elke TOP Oss supporter kon met een uiterst tevreden gevoel naar huis. Een fantastische wedstrijd afgesloten met een overwinning tegen de koploper! TOP!

Wat een fijne avond! Om van na te genieten.