Home > TOP Oss verslaat Helmond Sport met 1-3
NIEUWS
TOP Oss verslaat Helmond Sport met 1-3
22 januari 2022

Op een waterkoude vrijdagavond wisten de mannen van Bob Peeters een mooie opdracht te klaren. Naaste concurrent Helmond Sport werd in eigen huis verdiend met 1 – 3 verslagen.

Kay Tejan scoorde in de wedstrijd tegen Helmond Sport zijn eerste hattrick in het betaald voetbal. Op naar meer!

Foto’s: Bert van Berkum

Reeds na 40 seconden moest Norbert Alblas zijn klasse laten zien. En dat deed hij op geweldige wijze met een supersnelle reflex. TOP Oss werd dus onmiddellijk gewaarschuwd. Nadat we eerst zelf nog een grote kans misten moest Alblas wederom tot twee keer toe uitblinken om een doelpunt te voorkomen. Onze doelman deed dat maar uit de opvolgende corner werd hij verrast. Het leek ook alsof afspraken niet goed werden nagekomen 1-0.

Na deze treffer duurde het tot ongeveer de 30e minuut alvorens wij de wedstrijd geheel in handen kregen. Vanaf dat moment zouden wij steeds de duidelijk betere ploeg blijven. Na een prachtige opening van Sanches was het Tejan die combineerde met Margaritha en uiteindelijk van laatstgenoemde eenvoudig mocht scoren 1-1. Nog voor de pauze misten wij enkele opgelegde kansen waardoor we niet met een voorsprong de rust in konden.

Na de pauze moest het dus gebeuren en gelukkig gebeurde dat ook. Er was een fantastisch doelpunt van Kay Tejan voor nodig om de Helmondse muur, die zij na de pauze meteen opgetrokken hadden, te slechten 1-2. Na een verkeerde terugspeelbal was diezelfde Tejan er als de kippen bij om zijn hattrick te voltooien en stond er een behoorlijk geruststellende 1 – 3 tussenstand op het bord!. Deze stand kwam geen moment in gevaar en TOP Oss passeert met deze overwinning de Helmonders op de ranglijst.

Komende maandag spelen we de inhaalwedstrijd thuis tegen Jong AZ. Een goed resultaat is gewenst om de progressie op de ranglijst te blijven boeken en goed mee te blijven doen in de periodestand.

Na een mooie avond in Helmond wacht maandag alweer de volgende wedstrijd. De inhaalwedstrijd tegen Jong AZ.