Home > TOP Oss verslaat FC Twente!
NIEUWS
TOP Oss verslaat FC Twente!
9 september 2018

Sparta Rotterdam en Roda JC verlieten de Grolsch Veste dit seizoen met lege handen. TOP Oss niet. De mannen van Klaas Wels zegevierden voor 26.000 toeschouwers met 1-2 en lieten de degradant gedesillusioneerd achter.

In Enschede debuteerde rechtsback Hennos Asmelash in de basis. De huurling van ADO Den Haag verving de geblesseerde Dennis Janssen.

Sterk en scherp
In de openingsminuten oogde TOP Oss heel even wat onwennig, maar lang duurde dat niet. Er werd gedisciplineerd verdedigd en zorgvuldig omgesprongen met balbezit. Dé manier om tot resultaat te komen. Zo was van tevoren bekokstoofd en zo bleek ook. Na een kwartier en een fraaie aanval op links kreeg Ragnar Oratmangoen wat ruimte en hij had een afgemeten voorzet op Bryan Smeets in huis. Die verscheen vrij voor Jorn Brondeel en schoot hard en onberispelijk in het kruis: 0-1.

Terwijl de duizenden Tukkers nog van de schrik moesten bekomen, ging TOP onverstoorbaar door. Zeven minuten na de openingstreffer was het opnieuw raak. Niels Fleuren gaf lang op Smeets en die bereikte Husyein Dogan met een subtiel tikje breed. De topscorer controleerde en schoot met een verdekt schot in de korte hoek de 0-2 binnen.

Twentse aanval
Geen vuiltje aan de lucht. Ondanks de controle van de Ossenaren deed de thuisploeg pogingen om het tij te keren en daarbij werden ze gesteund door een snelle aansluitingstreffer. Aitor Cantalapiedra scoorde na een aanval over rechts de 1-2. Dat gaf FC Twente weer vertrouwen. Gelukkig schoot Tom Boere wild naast en raakte Tim Hölscher de paal na een fraaie knal van afstand.

Over de streep
Na de pauze hoefde TOP niet meer zo nodig en was de thuisploeg aanvallend onmachtig. De Osse defensie kwam wel onder druk, maar kraakte niet. Echt gevaarlijk werden de mannen van Marino Pusic nauwelijks. De grootste kans was zelfs voor Dogan, maar hij kon net niet lekker bij een voorzet van Dean van der Sluys.

Na 94 minuten was het zover. Scheidsrechter Edwin van der Graaf blies voor het laatst op z’n fluit: de zege op FC Twente was binnen. Dankzij deze knappe en heerlijke driepunter is TOP naar de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie geklommen. Op naar FC Volendam.

Scoreverloop
15. Smeets 0-1, 22. Dogan 0-2, 28. Aitor 1-2

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Smeets (62. Rommens), Nieveld; Dogan (82. Ladan), Oratmangoen (90+2. Verkoelen)

Het Osse publiek was fantastisch. Bedankt voor jullie steun en het fantastische onthaal bij thuiskomst.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...