Home > TOP Oss verschaft zich een lastige uitgangspositie
NIEUWS

TOP Oss verschaft zich een lastige uitgangspositie

20 mei 2019

Het wordt voor TOP Oss een loodzware klus om de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs nog te halen. Sparta Rotterdam was zondag de sterkste (0-2) na een duel met weinig kansen. Abdou Harroui maakte beide treffers in een goed gevuld Frans Heesen Stadion.

De middag begon schitterend met een sfeeractie op vak C. Supporters hadden een groot spandoek gemaakt met Klaas Wels en Marcel van der Sloot als leiders van ‘de Bende van Oss’.

Foto’s: Bert van Berkum

Teruggetrokken Sparta
TOP begon prima aan de wedstrijd. Geconcentreerd en fel, zoals men gewend is van het elftal van Klaas Wels. Sparta Rotterdam hield de rijen gesloten en liet de bal aan de thuisploeg. Zorgvuldig ging TOP op zoek naar een kleine opening in de Rotterdamse defensie en zo’n gaatje werd halverwege het eerste bedrijf gevonden door Bryan Smeets. Hij sprintte op rechts weg en gaf uitstekend voor op Huseyin Dogan. Die maakte bijna de 1-0, maar doelman Tim Coremans stompte zijn inzet langs het doel.

Aan de andere kant was Mohamed Rayhi – na een vlotte combinatie met Lars Veldwijk – dreigend, maar zijn schot was te slap om het Ronald Koeman lastig te maken.

Onmachtig
Vijf minuten na de pauze maakte Abdou Harroui gebruik van het kleine beetje ruimte dat er soms was. Hij werd aangespeeld in het Osse strafschopgebied, nam goed aan en legde de bal precies in het kruis. Koeman was kansloos.

TOP ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kon nauwelijks potten breken. Dogan schoot een vrije trap in het zijnet en ontsnapte één keer wel aan de aandacht van de Spartaanse verdedigers. Maar dat liep niet goed af. Hij controleerde een dieptebal van Rick Stuy van den Herik en verrekte daarbij zijn hamstring. Noodgedwongen moest-ie de strijd staken. Aan de andere kant was Mohamed Rayhi – na een vlotte combinatie met Lars Veldwijk – dreigend, maar zijn schot was te slap om het Ronald Koeman lastig te maken.

0-2
In de slotfase gooide TOP alle schroom van zich af in de hoop alsnog de 1-1 te forceren. Coremans tikte ternauwernood een voorzet van Philippe Rommens weg en daarna werd de inzet van Smeets geblokt. Van der Biezen werd nog gebracht als targetman om de opportunistische lange ballen op te vangen, maar het lukte niet meer.

In de 88e minuut viel de zure 0-2. Harroui stifte de bal op ietwat vreemde manier over Koeman en verkleinde daarmee de overlevingskansen van TOP. Maar die zijn er nog wel! Woensdag wordt om 20.45 uur de return op Het Kasteel gespeeld.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, O. Rommens; Kaak (69. Janssen), P. Rommens, Smeets; Dogan (73. Ladan) en Oratmangoen (86. Van der Biezen)

Scoreverloop
51. Harroui 0-1, 88. Harroui 0-2

Kop op mannen. Borst vooruit. Op naar woensdag!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...