Home > TOP Oss verliest vermakelijk duel met 1-3 van NAC Breda
NIEUWS
TOP Oss verliest vermakelijk duel met 1-3 van NAC Breda
31 oktober 2021

In het betaalde voetbal gaat het om winnen. Dat gebeurde zaterdagavond helaas wederom niet in het Osse kuipje. TOP Oss verloor in een vermakelijk en goed duel met 1-3 van NAC Breda. Daarmee bezet de ploeg evenals vorig seizoen na 13 wedstrijden de 18e positie met slechts 10 punten. Aantrekkelijk spelen is zeker mooi maar resultaten halen ook. Dat eerste doen we met grote regelmaat, het tweede helaas al een lange periode niet meer!

 

 

Ondanks het vermakelijke spel houdt TOP Oss niks over aan het duel met NAC Breda.

Foto: Proshots

De wedstrijd boeide van meet af aan. De gasten uit Breda begonnen wervelend! Alhoewel ons spel aan de bal direct ook goed was hadden we te veel moeite met het verdedigen van de Bredase aanvallers. Sowieso waren in de eerste helft de aanvallers vaak de baas over de verdedigers. Vaak ontspint zich dan een vermakelijk duel. Dat was nu ook zo. De arbiter gaf helaas tot verbazing van velen geen corner maar een strafschop aan de gasten, 0-1. De uitleg was dat Jan Lammers met zijn arm een beweging naar de bal maakte. Na dit incident waren de gasten uit Breda opnieuw zeer effectief en werden wij kinderlijk eenvoudig uitgespeeld, 0-2. TOP Oss was echter geenszins uit het veld geslagen en wist het publiek ondanks de ruime achterstand enthousiast te houden. Het duurde nog aardig lang alvorens wij de meer dan verdiende aansluitingstreffer wisten te maken. Een geweldige lange bal van Rick Stuy van den Herik werd direct uit de lucht opgepikt door de onverzettelijke Kay Tejan. Hij verschalkte de wederom uitstekend keepende Nick Olij met een droge schuiver, 2-1.

Na de pauze was het spelbeeld wat je vrijwel altijd ziet als er een ploeg op voorsprong staat. NAC Breda zakte ver in en liet TOP Oss het uitzoeken. De thuisploeg kweet zich echter prima van deze opgave en zorgde ervoor dat er zich nogal wat hachelijke momenten voordeden direct voor het doel van NAC Breda. Huseyin Dogan had zijn ploeg pijn moeten doen met een vrije schietkans van 13 m. het was echter een makkelijke prooi voor Olij. Het Osse publiek vond het zelfs een beetje hilarisch dat de supporters van NAC Breda in de 67e minuut flink begonnen te juichen toen haar ploeg voor de eerste keer na de pauze dicht bij het uitvak kon komen. Het lachen verging ons echter snel. De corner werd zeer eenvoudig binnengekopt 1-3. De genadeslag. Na deze treffer was het voor ons gedaan en werden we niet meer echt gevaarlijk. NAC nog wel een paar keer.

 

Komende vrijdag spelen we om 20.00 uur uit bij Jong PSV.

Marcel van der Sloot verving deze wedstrijd Bob Peeters, die niet fit genoeg was om langs de lijn te staan.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...