Home > TOP Oss verliest van NAC: 3-0
NIEUWS
TOP Oss verliest van NAC: 3-0
2 maart 2021

Voor de derde keer op rij lukte het TOP Oss niet om een top vier club uit de Keuken Kampioen Divisie punten te ontnemen. In een leeg Rat Verlegh Stadion won NAC Breda mede dankzij een doelpunt laat in blessuretijd afgetekend met 3-0. De mogelijke sprong naar de 10e plaats werd dus geenszins gemaakt. Er was sprake van een pas op de plaats: 14e positie.

Trevor David en Olivier Rommens in actie.

Foto’s: Bert van Berkum

Goed veldspel, zwak verdedigen

Voor de pauze speelde TOP Oss weer op een manier zoals we dat dit seizoen gelukkig vaak zien. Met veel initiatief en bij vlagen prima veldspel. Dat leidde ook tot enkele prima kansen via Dennis van der Heijden en Rick Stuy van den Herik. Dat had een doelpunt op moeten leveren. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in deze eerste helft waarin wij voetballend zeker beter waren de gastheren toch de beste en meeste kansen wisten te creëren! Dat was zeker ook mede te wijten aan slordig verdedigend werk van TOP Oss. Daar waar onze verdediging vaak relatief solide opereert was daar in de eerste helft totaal geen sprake van. Bij beide doelpunten zagen we er knullig en slecht uit. De 2 – 0 ruststand voelde dus aan als een mokerslag. Een tirade van coach Klaas Wels volgde dan ook in de rust.

Weinig kansen

Na de pauze hadden we de ondankbare taak om deze behoorlijke achterstand goed te maken. Helaas voor ons kwamen de gastheren veel beter uit de startblokken en had de score in het eerste kwartier zelfs verhoogd kunnen worden. Dat gebeurde niet en wij herpakten ons redelijk. We wisten de tegenstander ook terug te drukken maar dat leidde nauwelijks tot kansen. Wel waren er in deze wedstrijd enkele situaties waarbij het ons niet echt mee zat. Met wat meer geluk of een ander besluit hadden we zomaar weer helemaal terug in de wedstrijd kunnen komen. Maar dat geluk ontbeerden we. Voor de derde keer op rij wist onze tegenstander in de ultieme eindfase nog een doelpunt te maken. Dat maakte de uitslag in de ogen van vriend en vijand geflatteerd. Maar uiteindelijk was dat slechts voor de statistieken.

Komende vrijdag spelen we om 21:00 uur thuis tegen Go Ahead Eagles!

Enkele prima kansen via Dennis van der Heijden en Rick Stuy van den Herik hadden een doelpunt op moeten leveren.