Home > TOP Oss verliest van FC Groningen
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss verliest van FC Groningen
11 februari 2024

Het was een moeilijke middag voor TOP Oss in de strijd in en tegen Groningen. Aan de inzet lag het niet maar dat was niet voldoende om een punt of meerdere punten mee naar Oss te nemen. FC Groningen bleek te sterk en domineerde de wedstrijd veelvuldig. De thuisploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien creëerde veel kansen maar vond vaak een TOP Oss verdediger of keeper Mike Havekotte op zijn weg.

In de eerste helft kreeg FC Groningen de overhand en zette vaak druk op het doel van TOP Oss. TOP Oss probeerde vocht de eerste 45 minuten, maar slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden voor het doel van FC Groningen. Een schot van aanvaller Delano Ladan belandde in de handen van de Groningen-keeper, maar verder slaagde het team van Ruud Brood niet in om echt gevaar te stichten. Er was een basisplaats voor de winterse nieuwkomer Karim Loukili die probeerde als linksbuiten voor aanvallende dreiging te zorgen. Het was echter FC Groningen dat net voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. Na een afgeslagen corner wist Johan Hove de bal door een drukte van spelers achter keeper Mike Havekotte te schieten.

Na de rust bleef FC Groningen de druk opvoeren en kreeg het zelfs een penalty na onhandig meeverdedigend werk van aanvaller Joshua Zimmerman. Een uitstekende redding van Havekotte op de strafschop van Groningen-aanvoerder Leandro Bacuna hield TOP Oss in de wedstrijd. Helaas viel ruim vijf minuten de 2-0 voor de thuisploeg: Luciano Valente schoot de bal buiten bereik van onze keeper.

Ondanks enkele kansen voor FC Groningen slaagde TOP Oss erin om de schade te beperken. Uiteindelijk liep FC Groningen verder uit, met Kristian Lien die de bal na een voorzet van Rui Mendes langs de TOP-doelman schoof, waarmee de eindstand op 3-0 kwam te staan.

Hoewel het resultaat teleurstellend was voor TOP Oss, bleef het team voetballen. In de tweede helft kreeg TOP Oss-middenvelder Sven Zitman weer wat meer minuten om in ritme te komen na zijn blessureleed en maakte N.E.C.-huurling Selim Can Sönmez zijn debuut. Zo werd alweer vooruitgekeken naar de thuiswedstrijd van TOP Oss tegen Jong Ajax van komende vrijdagavond.

Vrijdag 16 februari trappen we af om 20: 00 uur in het Frans Heesen Stadion.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...