Home > TOP Oss verliest seizoensopener in Den Bosch: 1-0
NIEUWSTOPIC
TOP Oss verliest seizoensopener in Den Bosch: 1-0
11 augustus 2023

TOP Oss is het seizoen van start gegaan zonder punten. In de eerste speelronde van de competitie werden de degens direct gekruist met de buren uit Den Bosch. Het was de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken. Een doelpunt van Kacper Kostorz bepaalde de eindstand op 1-0.

TOP Oss heeft deze zomer een flinke metamorfose ondergaan. Zo kwam Ruud Brood voor de groep te staan als hoofdtrainer en wist technisch directeur Linton Posthumus de selectie met een hoop nieuwe namen te versterken. Er stonden vanavond dan ook acht nieuwe namen aan de aftrap ten opzichte van de seizoensafsluiter, drie maanden eerder, in Dordrecht.

Het was FC Den Bosch dat het beste uit de startblokken leek te komen, wat direct resulteerde in twee aardige kansen. Doelman Mike Havekotte stond echter goed op te letten en wist een vroege achterstand te voorkomen. Het eerste gevaar vanuit Osse zijde viel te noteren in minuut elf. Konstantinos Doumtsios zag Amine Rehmi vertrekken en wist hem te bereiken met een afgemeten steekpass. De vlugge buitenspeler wist het leer echter nét niet achter doelman Joey Roggeveen te krijgen.

Hierna was het weer de thuisploeg dat het dichtst bij een doelpunt wist te komen. Het waren achtereenvolgens Ikeshita en Kostorz die de openingstreffer bijna op hun naam wisten te schrijven. Wat volgde was een periode zonder écht grote kansen aan beide kanten van het veld. Na 45 minuten voetbal zochten beide ploegen dan ook de kleedkamers op met een 0-0 stand op het scorebord.

Na de rust bleven Jonathan Mulder en Enrico Dueñas Hernández achter in de kleedkamer. Zij werden vervangen door Vasilios Pavlidis en Thijs van Leeuwen. De laatstgenoemde was meteen gevaarlijk en wist één minuut na de rust direct een corner af te dwingen. In de 58ste minuut lieten beide invallers van zich horen. Een ingedraaide corner van Van Leeuwen kwam op het hoofd van Pavlidis. Het leek er heel even op dat de Griek met deze inzet TOP Oss op een 0-1 voorsprong zou zetten, maar FC Den Bosch-doelman Joey Roggeveen kon ternauwernood redding brengen en wist de bal van de lijn te halen.

TOP Oss leek overduidelijk vertrouwen te putten uit deze kans. Echter was het de thuisploeg die als eerste het net wist te vinden. Na een kans van Allemeersch, die zijn inzet over zag gaan, wist Kacper Kostorz wél het net te vinden. De nieuwe aankoop van de Bosschenaren zette de thuisploeg in de 67ste minuut op een 1-0 voorsprong. Na deze treffer probeerde TOP Oss nog een aansluitingstreffer te forceren. Helaas slaagde de ploeg van Ruud Brood hier niet meer in. Na negentig minuten voetbal was het dan ook FC Den Bosch dat er vandoor ging met de drie punten.

Op vrijdag 18 augustus om 20:00 uur speelt TOP Oss in het Frans Heesen Stadion tegen Jong PSV.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...