Home > TOP Oss verliest met ruime cijfers op De Herdgang
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss verliest met ruime cijfers op De Herdgang
3 mei 2024

TOP Oss verliest met ruime cijfers op De Herdgang

Het zat TOP Oss vanavond niet mee in de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Jong PSV werd er met ruime cijfers verloren: 4-1. De Eindhovense talenten sloegen vlak voor én na rust toe en leken de wedstrijd daarmee al vroeg in het slot te gooien. Hierna wist Jong PSV nóg tweemaal het net te vinden en daarmee definitief een einde te maken aan de Osse illusies. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Konstantinos Doumtsios de eer nog te redden voor TOP Oss en daarmee de einduitslag op het scorebord te zetten.

Ten opzichte van het late gelijkspel tegen Jong AZ – één week eerder – besloot Ruud Brood om zijn elftal op twee plaatsen te wijzigen. Jonathan Mulder en Grad Damen begonnen niet vanaf de aftrap, waardoor Giovanni Troupée en Lars Nieuwpoort weer eens vanaf het startsignaal op het wedstrijdformulier stonden.

Rond de klok van 20:00 uur werd er onder een aangenaam lentezonnetje afgetrapt op De Herdgang. De openingsfase was vanuit beide ploegen niet heel indrukwekkend te noemen, met weinig mogelijkheden als gevolg. Het waren de Eindhovenaren die mondjesmaat tot een aantal mogelijkheden wisten te komen en de overhand hadden qua spelbeeld. Mike Havekotte werd echter nog niet echt tot uiterste krachtsinspanningen gedwongen. De eerste keer dat dit wel gebeurde was het Mohamed Nassoh die het strafschopgebied van TOP Oss via de linkerkant bestookte. Mike Havekotte stond echter goed op te letten en daarmee een achterstand te voorkomen. Enkele minuten later moest TOP Oss echter alsnog een tegentreffer incasseren. Het was Giovanni Korte die de bal wat ongelukkig op zijn hand kreeg in het zestienmetergebied, waarna scheidsrechter Boyd van Kommer naar de stip wees. Aanvoerder Mohamed Nassoh wist de strafschop vervolgens via de binnenkant van de paal binnen te schieten: 1-0. Niet veel later klonk het rustsignaal op De Herdgang.

Aan de start van de tweede helft besloot Ruud Brood een dubbele wissel toe te passen. Sven Zitman en Giovanni Korte maakten plaats voor Abel Stensrud en Joshua Zimmerman. De wissels mochten echter niet baten, aangezien Jevon Simons de bal al na vijf minuten in de tweede helft tegen de touwen joeg. Zes minuten later was het weer raak voor Jevon Simons en tekende hij aan voor de 3-0, waarna de wedstrijd al vroeg in de tweede helft beslist leek. Zo’n tien minuten later probeerde Ruud Brood het tij te keren en besloot hij nog een dubbele wissel toe te passen. Lars Nieuwpoort en Delano Ladan ruimden het veld en daarvoor in de plaats kwamen Konstantinos Doumtsios en Julian Kuijpers. Echter waren het weer de Eindhovenaren die het eerstvolgende doelpunt wisten te scoren. Na een overtreding van Xander Lambrix in het zestienmetergebied kon Boyd van Kommer niets anders dan de bal op de stip leggen. Mohamed Nassoh legde aan voor zijn tweede strafschop van de wedstrijd. Hij schoot de bal onberispelijk binnen, waardoor Jong PSV na 69 minuten op een 4-0 voorsprong kwam. Hierna was het de beurt aan TOP Oss om gevaar te gaan stichten. De ingevallen Joshua Zimmerman leek dicht bij de Osse eretreffer te zijn, maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald door Matteo Dams. Tien minuten later was het de ingevallen Konstantinos Doumtsios die alsnog de 4-1 op het scorebord wist te krijgen. Hij onderschepte de bal van doelman Peersman en wist daarna via de binnenkant van de paal het net te vinden. Een slotoffensief zat er niet meer in voor de ploeg van Ruud Brood, waardoor 4-1 tevens de eindstand bleek te zijn.

Hiermee ging de laatste uitwedstrijd van dit seizoen helaas verloren. Volgende week staat de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Dan krijgen we NAC Breda op het bezoek in het Frans Heesen Stadion, waar traditiegetrouw om 20:00 zal worden afgetrapt. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...