Home > TOP Oss verliest met 1-0 in Den Bosch.
NIEUWS
TOP Oss verliest met 1-0 in Den Bosch.
3 april 2021

In de altijd beladen derby tegen FC Den Bosch, bleef TOP Oss uiteindelijk met lege handen achter. Er werd met 1-0 verloren door een penalty in de slotseconde van de wedstrijd.

De enige kans in de eerste helft kwam van Mart Remans.

Foto’s: Bert van Berkum

Scherp uit de startblokken

Hoewel de supporters van FC Den Bosch zich buiten het stadion lieten horen, was het TOP Oss dat scherp uit de startblokken schoot. Milts kreeg de bal voor zijn mindere linkerbeen, nadat Sanches goed had doorgejaagd. Zijn schot mistte uiteindelijk kracht en belandde zo in de handen van de doelman.

Slordige eerste helft

Na de goede start van TOP Oss, kende de eerste helft een evenwichtig spelbeeld met veel slordigheden en weinig kansen. De enige kansen die er te noteren waren, kwamen van Remans en Hornkamp. Remans kreeg de bal na een goede aanval aangespeeld op de rand van de zestien. Hij probeerde het met een gericht schot, maar zijn inzet ging net over. Aan de andere kant hadden we geluk dat doelman Geens een uitstekende redding in huis had op een venijnig schot van Hornkamp. Zo eindigde een tegenvallende eerste helft in 0-0.

Spelbeeld verandert in de tweede helft

In de tweede helft werden beide ploegen steeds dreigender. Waar het bij FC Den Bosch vaak misging bij de eindpass, stond bij TOP Oss het vizier vaak niet op scherp bij de vele afstandsschoten die op het doel van Van der Steen werden afgevuurd. De grootste kans van de wedstrijd kwam van de voeten van Justin Mathieu. Een voorzet van Joshua Sanches werd verlengd door Cas Peters en kwam pardoes voor zijn voeten terecht. Hij leek zelf van de grote kans te schrikken en raakte de bal niet goed, waardoor de doelman deze zomaar kon oprapen.

Noodlot slaat toe

Na lang onder druk te hebben gestaan van de Bosschenaren, leken we de wedstrijd in de slotfase steeds meer na ons toe te trekken. Toch sloeg het noodlot in de blessuretijd toe. Peters vloerde Bolsius in het zestienmetergebied en scheidsrechter Bos kon niets anders doen dan een penalty toekennen aan FC Den Bosch. Geens kreeg nog wel een hand aan de penalty van Hornkamp, maar zag tot grote frustratie van alles wat TOP Oss liefheeft dat deze in het zijnet belandde. De scheidsrechter floot meteen af en zo bleven we met lege handen achter in Den Bosch.

In de tweede helft werden beide ploegen steeds dreigender.