Home > TOP Oss verliest in mooi duel van beter ADO
NIEUWS
TOP Oss verliest in mooi duel van beter ADO
16 januari 2022

Na een waar spektakelstuk in Oss volgde er gisteren in Den Haag wederom een vermakelijk duel tussen ADO Den Haag en ons TOP Oss. Ondanks goed spel van onze kant en het feit dat het absoluut ook anders had kunnen lopen won ADO uiteindelijk niet onverdiend.

Sanches in duel met middenvelder Klas.

Foto’s: Bert van Berkum

Onze conclusie achteraf was dat ADO (tegen ons) in beide wedstrijden de beste tegenstander uit deze competitie was geweest. Het verkregen aantal punten in mindering geeft een vertekend beeld van de kracht van deze ploeg!

Open wedstrijd

Werkelijk van meet af aan was er sprake van een open wedstrijd waarbij ADO wat meer initiatief kon tonen en TOP Oss telkens als ze ook meer enigszins de mogelijkheid zag fris ten aanval trok. Dat leidde tot kansen over en weer in de eerste helft. ADO beschikt over nogal wat verschillende wapens en gebruikte die ook vanuit een zeer aanvallend idee. TOP Oss wankelde enkele malen (o.a. een kopbal op de paal en een gemiste rebound vanaf 2 meter voor het doel) maar bleef gevaarlijk in de tegenstoot (o.a. Margharita met een schot van dichtbij dat via een rug net overzeilde). De 0-0 ruststand was voor ons het meest gunstig omdat de druk van ADO juist voor rust hoog werd.

Kansen over en weer

Direct na de rust hadden de mannen van coach Bob Peeters de trekker een keer over moeten halen. Twee levensgrote kansen werden echter niet tot een doelpunt verwerkt. Met een beetje geluk en een fractie meer rust was dat wel gebeurd. Momenten bepalen de wedstrijd… dan was het voor ADO echt een hels karwei geworden. De wedstrijd bleef ook nadien boeiend en van een redelijk hoog niveau. Met werkelijk een oogstrelend mooie knal wist Klas (evenals in Oss) te scoren en doorbrak daarmee helaas de op dat moment geldende totale status quo. Het moet gezegd dat het dus wederom de tegenstander was die uiteindelijk het geluk afdwong en niet wij. Verschil was nu wellicht dat de tegenstander ook daadwerkelijk wat meer kwaliteit had dan wij. In eerdere wedstrijden was dat vaak niet zo! Na de 1-0 had TOP Oss 5 a 10 minuten nodig om zich te hervinden. In de 88e minuut ontstond er weer een sleutelmoment: TOP Oss had de duimschroeven op knappe wijze toch weer aangedraaid en kreeg een grote kans op 1-1. De bal werd keurig gekeerd door Luuk Koopmans (een Ossenaar waar we trots op zijn). In de tegenstoot zagen we er tegen een overmacht niet goed uit en werd het pleit beslecht, 2-0.

TOP Oss staat nu voor enkele cruciale weken met wedstrijden van de waarheid tegen FC Den Bosch en komende vrijdag uit in Helmond tegen Helmond Sport!

Alblas kiest voor de lange bal, nadat hij onder druk gezet wordt door Verheydt.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...