Home > TOP OSS VERLIEST IN EINDFASE VAN GO AHEAD EAGLES
NIEUWS

TOP OSS VERLIEST IN EINDFASE VAN GO AHEAD EAGLES

11 januari 2021

Een misschien niet helemaal onverdiende maar wel onnodige nederlaag maakte zondagavond een einde aan de lange zegereeks van TOP Oss. Go Ahead Eagles verzilverde in het belangrijke duel om het bereiken van de play offs in de absolute eindfase een strafschop en won met 1-0. En zo won zij dus een wedstrijd die lang op een te verwachten gelijkspel leek uit te draaien.

Philippe Rommens en Mart Remans maakten hun comeback na lang geblesseerd te zijn geweest.

Foto’s: Bert van Berkum en Pro Shots

Uitstel door Corona

Aan de gastheren was door de KNVB uitstel verleend in verband met vele Corona gevallen. De paar dagen uitstel zorgde ervoor dat GAE weer redelijk compleet was en 11 wissels op de bank kon hebben. TOP Oss was in de eerste 20/25 minuten de betere partij. GAE werd teruggedrongen en kon zich maar moeilijk aan die druk onttrekken. Tot kansen leidde dat te weinig maar het spel van TOP Oss sprak wederom tot de verbeelding. Het moment waarop Trevor David zijn enkel verzwikte en ook gewisseld moest worden werd door de gastheren aangegrepen om het spelbeeld enigszins te doen keren. De wedstrijd werd tot aan de rust meer gelijkwaardig. Uiteindelijk werd aan het einde van een aardige helft een 0-0 ruststand bereikt.

 

Heel veel strijd 

Na de pauze ontspon zich een ware slijtageslag. Op een goed maar zwaar veld knokten beide ploegen voor wat zij waard waren. Helaas moest ook Jan Lammers al snel met een blessure het veld verlaten. Toch bleef onze ploeg redelijk eenvoudig overeind. Wel wijzigde het spelbeeld in het voordeel van GAE. Bij de kansen van GAE (dat waren er nu meer dan wij kregen) redde Bo Geens enkele malen werkelijk geweldig! Wij waren er middels een vrije trap van Dean Guezen en een vrije kans van Olivier Rommens ook nog dichtbij. Het duel werd steeds opener en leuker. TOP Oss bracht ook nog de lang geblesseerden Philippe Rommens en Mart Remans in. Mooi dat dat weer kon! Toch bracht dat geen overwicht. Wel was onze typisch Osse inzet en strijd weer volop aanwezig. 5 minuten voor tijd sloeg het noodlot alsnog toe en wist de nummer 7 uit de competitie haar zegereeks wel voort te zetten. Bo Geens schatte een situatie niet goed in: strafschop. Veldmate scoorde gedecideerd 1-0. De nederlaag was zuur genoeg alsnog een feit.

 

Komende zaterdag spelen we om 14:00 uur thuis tegen naaste concurrent Telstar!

 

 

Het ongelukkige moment van Bo Geens.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?