Home > TOP OSS verliest in eindfase bij Jong AZ
NIEUWS
TOP OSS verliest in eindfase bij Jong AZ
24 augustus 2021

Op een winderig maar ditmaal ook zonovergoten sportpark van AZ vond gisteravond het duel plaats tussen de twee koplopers na slechts twee wedstrijden. Jong AZ trok in een spectaculaire blessuretijd de winst naar zich toe 1-0. Jong AZ is daarmee alleen koploper geworden.

 

Richonell Margaret kwam uit tegen zijn oude teamgenootjes.

Foto’s: Bert van Berkum

In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaand duel waarbij de gastheren dreigender overkwamen en het spel van TOP Oss weliswaar verzorgd maar ook wat stroperig oogde. Tot kansen voor beide ploegen leidde dat nauwelijks. Toch verveelde het publiek zich geen moment omdat de intensiteit van de wedstrijd en daarmee ook de kwaliteit redelijk hoog lag. Beide ploegen kozen ervoor om de ruimtes bij balbezit van de tegenstander klein te houden. Dat lukte behoorlijk goed waardoor de 0-0 ruststand een terechte en logische was.

Na de rust ontspon zich al direct een duel met een beter spelbeeld voor TOP Oss. We waren veel dreigender en hadden ook bij grote vlagen het initiatief. Jong AZ trok zich veel meer terug in zijn schulp en verdedigde zich met hand en tand. Uiteindelijk leidde de druk van TOP Oss wel steeds tot dreiging maar uiteindelijk niet tot de beslissende kans of het beslissende doelpunt. Zo wankelde het verzet van Jong AZ over een behoorlijk grote periode maar brak het verzet uiteindelijk niet. Een bal van Justin Mathieu tegen de onderkant van de lat en kansen van Lorenzo Piqué en Joshua Sanches werden ternauwernood onschadelijk gemaakt en leidden niet tot de verdiende voorsprong. We oogden ook fitter en frisser dan onze tegenstander. Echter, daar waar wij ons vorige week met drie punten beloonden voor onze zoektocht naar een doelpunt kregen we nu juist de kous In de blessuretijd vol op de kop! Een snelle counter van de gasten werd uiteindelijk via een been van onze verdedigers tot doelpunt gepromoveerd 1-0. In de allerlaatste aanval haalden wij de woede van arbiter Gerritsen op onze hals toen spelers verhaal gingen halen over een situatie waarbij Justin Mathieu In het strafschopgebied al dan niet opzettelijk van achter werd getorpedeerd. Arbiter Gerritsen toonde geen begrip en was zichtbaar erg geagiteerd en gaf maar liefst vijf gele kaarten.

Komende zaterdag spelen we tegen het eveneens goed gestarte FC Dordrecht (3-5). De wedstrijd begint om 16.30 uur in ons Frans Heesenstadion!

Een ongelukkig nederlaag in blessuretijd…

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?