Home > TOP Oss verliest in eigen huis van FC Groningen: 0-2
NIEUWSTOPIC
TOP Oss verliest in eigen huis van FC Groningen: 0-2
1 september 2023

TOP Oss heeft vanavond geen punten overgehouden aan het duel met FC Groningen. De Noorderlingen wisten met 0-2 te winnen aan de hand van twee doelpunten van oud TOP-speler Kevin van Veen. TOP Oss blijft zodoende staan op drie punten uit vier gespeelde wedstrijden.

Na de verloren wedstrijd in Kerkrade, één week eerder, voerde Ruud Brood twee wijzigingen door in zijn basiself. Calvin Mac-Intosch en Thijs van Leeuwen maakten plaats voor Enrico Dueñas Hernández en Joshua Eijgenraam.

Na een openingsfase zonder echte kansen, speelde zich in de dertiende minuut het eerste noemenswaardige feit van de eerste helft af. Ruud Brood kreeg in de dertiende minuut tweemaal de gele kaart te zien van scheidsrechter Stan Teuben en diende daardoor de rest van de wedstrijd vanaf de tribune te kijken. Nadat de wedstrijd weer was hervat bleek de eerste kans van de wedstrijd voor de Groningers te zijn. Na een doorbraak in de 23e minuut over de linkerflank wist FC Groningen in een drie tegen één situatie te komen. Het was aanvaller Luciano Valente die vervolgens het aluminium wist te raken. Even later liet ook TOP Oss van zich horen. Dueñas Hernández mocht vanaf een aardige afstand aanleggen voor een schot, wiens uithaal uiteindelijk op de vuisten van doelman Verrips eindigde.

In de laatste minuut van de wedstrijd was het dan toch FC Groningen dat het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Een vrije trap van Leandro Bacuna viel perfect op het hoofd van spits Kevin van Veen, die daarna geen moeite meer had om het leer achter doelman Mike Havekotte te koppen: 0-1. Direct na de aftrap van TOP Oss floot scheidsrechter Stan Teuben af voor de rust, waardoor de treffer van Kevin van Veen dus gelijk het slotstuk bleek van de eerste helft.

In de rust besloot TOP Oss om één wissel door te voeren. Arthur Allemeersch bleef achter in de kleedkamer, die vervangen werd door Giovanni Korte. De vleugelaanvaller wist daarmee zijn eerste minuten te maken in het Frans Heesen Stadion. Het was tevens TOP Oss dat gretig aan de tweede helft wist te beginnen. Dit resulteerde dan ook al snel in de eerste grote kans voor TOP Oss. Ilounga Pata leverde een voorzet op maat af bij de tweede paal, waar Konstantinos Doumtsios de bal voor het inkoppen had. De Griekse spits wist de bal echter nét niet binnen de palen te koppen.

Echter was het niet TOP Oss, maar FC Groningen dat de eerstvolgende treffer mocht bijschrijven. Na een messcherpe voorzet vanaf links was het wederom Kevin van Veen die zijn tweede doelpunt van de avond binnen kon tikken: 0-2. TOP Oss ging echter niet bij de pakken neerzitten en probeerde nog steeds gevaar te stichten richting het doel van FC Groningen. Amine Rehmi had bijna de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar vond met buitenkantje voet helaas de verkeerde kant van de doelpaal. Dit bleek de laatste écht grote kans van Osse zijde. FC Groningen werd nog een aantal keren gevaarlijk in de slotfase, maar ook zij wisten geen doelpunt meer te maken.

TOP Oss kon vanavond dus helaas geen punten bijschrijven en bezet hierdoor momenteel een zeventiende plaats op de ranglijst. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma, wanneer we afreizen naar Helmond voor het treffen met Helmond Sport.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?