Home > TOP Oss verliest in eigen huis met minimaal verschil van FC Emmen
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss verliest in eigen huis met minimaal verschil van FC Emmen
29 september 2023

TOP Oss heeft de punten vanavond niet in het Frans Heesen Stadion kunnen houden. FC Emmen kwam halverwege de tweede helft aan de leiding via een doelpunt van Ahmed El Messaoudi en gaf deze voorsprong daarna niet meer uit handen. De ploeg van Ruud Brood drong in de slotfase sterk aan richting het doel van Jan Hoekstra, maar het geluk ontbrak aan Osse zijde.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht, twee weken eerder, verscheen TOP Oss vanavond met vijf andere namen aan de aftrap tegen FC Emmen. Calvin Mac-Intosch begon in het hart van de defensie en Thijs van Leeuwen en Enrico Dueñas Hernández keerden terug op het middenveld. Arthur Allemeersch en Amine Rehmi kregen op hun beurt de voorkeur in de voorhoede.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd bleken beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het was echter toch FC Emmen dat het dichtst in de buurt kwam van een doelpunt. In de 25e minuut kreeg Joey Konings, na een voorzet vanaf rechts, de bal voor het inkoppen. Zijn kopbal spatte vervolgens uiteen op het aluminium naast doelman Mike Havekotte. De Emmenaren drongen in het vervolg meer en meer aan richting het Osse doel, maar de defensie van TOP Oss bood uitstekende weerstand tegen de ploeg van Fred Grim. Écht grote kansen vielen er niet meer te noteren in het restant van de eerste helft.

In de rust besloot Ruud Brood om direct tweemaal te wisselen. Aanvallende krachten Giovanni Korte en Konstantinos Doumtsios namen de plekken in van Enrico Dueñas Hernández en Delano Ladan. Het was TOP Oss dat gelijk na rust nieuw elan leek te hebben gevonden en meer richting het doel van FC Emmen opschoof. Echter kwamen de gasten ook al snel tot een aardige kans. In minuut 53 passeerde spits Joey Konings Mike Havekotte, maar het was Ilounga Pata die goed oplette en met een sliding het openingsdoelpunt wist te voorkomen. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak voor de Emmenaren. Het was Ahmed El Messaoudi die de doelman in de korte hoek wist te verschalken: 0-1. Hoe verder de wedstrijd vorderde, des te meer TOP Oss heeft overwicht leek te krijgen. Met nog een kwartier te spelen werd Konstantinos Doumtsios in een 1-op-1 situatie weggestoken richting het doel van FC Emmen. De spits tikte de bal om de doelman heen en werd vervolgens opzichtig onderuit gekegeld. Scheidsrechter Michael Eygelsheim besloot echter anders en kende verbazingwekkend genoeg een gele kaart toe aan Doumtsios. In de slotfase van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Emmen. TOP Oss kwam tot een aantal grote kansen, maar had het geluk absoluut niet aan haar zijde. Na 93 minuten voetbal besloot de scheidsrechter dan ook af te fluiten en droop de ploeg van Ruud Brood zonder punten af.

Aanstaande dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen Willem II op het programma. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur plaatsvinden.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...