Home > TOP Oss verliest in De Vliert
NIEUWS
TOP Oss verliest in De Vliert
17 september 2022

TOP Oss heeft zichzelf vandaag geen dienst weten te bewijzen. Op bezoek bij nummer laatst FC Den Bosch werd vanmiddag met 4-1 verloren. Een snel doelpunt van Toshio Lake bleek bij lange na niet genoeg om in de buurt van een overwinning te komen; de gastheren wisten nog vier keer het net te vinden.

Het mocht niet zo zijn…

Onder toeziend oog van een nagenoeg vol uitvak floot scheidsrechter Joey Kooij omstreeks 16:30 uur voor de aftrap in stadion De Vliert. FC Den Bosch startte scherp aan de wedstrijd, wat in de zesde minuut gelijk tot een gevaarlijk moment leidde. Danny Verbeek was de eerste speler die doelman Thijs Jansen kon testen. De jonge goalie wist echter wel raad met dit schot en voorkwam een vroege achterstand. Niet veel later kon TOP Oss juichen. Justin Mathieu wist aanvaller Joep van der Sluijs weg te steken, die op zijn beurt alleen voor Wouter van der Steen kwam. De rebound viel precies voor de voeten van Toshio Lake, die niet twijfelde en de openingstreffer op zijn naam wist te zetten: 0-1. Echter hield de voorsprong van TOP Oss niet lang stand. In de achttiende minuut schoot FC Den Bosch speler Anass Ahannach een afvallende bal binnen: 1-1. Halverwege de eerste helft kreeg TOP Oss een klap te verwerken. Aanvaller Richonnel Margaret moest het veld verlaten met een blessure, waarmee naast Jearl Margaritha nóg een aanvallende kracht uitviel. Net voor rust komt de thuisploeg op voorsprong door een rake kopbal Joey Konings, waardoor TOP Oss de kleedkamer opzocht met een achterstand.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor de thuisploeg, dat gelijk een aantal kansen wist te creëren. Thijs Jansen voorkwam de verdere achterstand. In de 68e minuut was het echter alsnog raak voor FC Den Bosch. Het was wéér Joey Konings die doel wist te treffen: 3-1. Het leek een flinke mentale dreun voor de ploeg van Kristof Aelbrecht, dat de kans op een resultaat steeds verder uit handen zag glippen. Een volgend doelpunt van FC Den Bosch gooide de wedstrijd definitief in het slot. Ryan Leijten wist Jansen te passeren en gaf FC Den Bosch een marge van drie doelpunten. In de zoektocht naar een laatste poging om de wedstrijd te redden, kwam invaller Richie Musaba in een 1 op 1 situatie met doelman Wouter van der Steen. De verdedigers van FC Den Bosch bleken echter goed bij de les en wisten te voorkomen dat Musaba het tweede Osse doelpunt op het scorebord wist te krijgen. Na drie minuten blessuretijd besloot scheidsrechter Joey Kooij een einde te maken aan de wedstrijd. We keren dus met lege handen terug naar Oss.