Home > Top Oss verliest in absolute eindfase van De Graafschap!
NIEUWS
Top Oss verliest in absolute eindfase van De Graafschap!
31 oktober 2020
Dat De Graafschap in onze ogen de beste selectie uit de competitie heeft was voor onze staf en onze spelers absoluut geen reden om niet te geloven in een goed resultaat. Over de nadelige effecten van het virus wordt überhaupt niet gesproken. We begonnen de wedstrijd zoals we dat graag willen zien. Met meer initiatief dan de tegenstander. Eigenlijk kenmerkte de eerste helft zich door behoorlijk wat mogelijkheden voor beide ploegen. Zonder dat dat dan weer tot een echt grote kansen leidde. TOP Oss moest tot haar mogelijkheden komen door goed collectief veldspel daar waar de gasten soms meer konden vertrouwen op pure individuele kwaliteit. De blanco ruststand was een terechte omdat ook onze gasten bij vlagen in de eerste helft wisten te domineren. Met name de middelste fase.

Lorenzo Piqué achtervolgd door Ralf Seuntjens

Foto’s: Bert van Berkum

Na de pauze begonnen wij opnieuw sterker Maar konden we dat niet omzetten in grote kansen. Daarvoor legde de tegenstander eenvoudigweg te veel verdedigende kwaliteiten aan de dag. Na deze beginfase konden wij helaas het initiatief niet meer behouden en werden we in fasen teruggedrongen. Dat leidde wel geteld tot één grote kans waarbij onze doelman Bo Geens goed handelend optrad. Wij kwamen er aanvallend niet meer aan te pas op een beslissend moment na. We hadden bepaald pech dat de verder echt goed leidende arbiter in een tijdsbestek van een seconde twee overtredingen op Kyvon Leidsman niet als zodanig beoordeelde. De verwachte strafschop bij een 0 – 0 stand bleef echter helaas uit. In de 79e minuut was het dan toch raak voor De Graafschap. Ralf Seuntjens was onze, verder prima spelende, achterhoede en doelman te slim af. Luttele minuten voor het einde werd de score zelfs nog verdubbeld door Danny Verbeek na een prima actie binnendoor rondde hij vakkundig af. 0- 2. We leden zodoende misschien een niet helemaal onverdiende maar toch ook wel ongelukkige nederlaag. Het had zomaar heel anders kunnen lopen…

Onze volgende wedstrijd spelen we uit bij Excelsior op dinsdag 10 november!