Home > TOP Oss vergeet door te drukken tegen Umm Salal
NIEUWS
TOP Oss vergeet door te drukken tegen Umm Salal
31 juli 2019

Het zevende oefenduel van de voorbereiding, tegen Umm Salal SC uit Qatar, is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Onnodig, want TOP was na de pauze heer en meester.

De stage van Giovanni Hiwat zit erop. Hij was er niet meer bij in Overasselt. Yentl van Genechten traint (voorlopig) ook niet meer mee.

Tam
Klaas Wels begon de wedstrijd met zes proefspelers en zag een vrij vlakke eerste helft. Van beide kanten. Het balletje ging prima van voet naar voet, maar gevaar werd er nauwelijks gesticht. Skender Loshi kwam wél dichtbij een treffer, maar zijn bal belandde via de voet van de keeper tegen de paal.

Aan de andere kant verdedigden de Ossenaren twee keer niet heel overtuigend, waardoor Umm Salal dreigend werd. En dat werd afgestraft. De eerste inzet vloog nog ruim voorlangs, maar de tweede zat erin. Joris van Gerwen werd omspeeld en daarna werd de bal in het lege doel geschoten.

Verandering
Na de pauze was alles anders. Wels bracht Levi Opdam en Lars Hutten en TOP nam de touwtjes stevig in handen. Na een volley van Cihat Çelik en gekraakte pogingen van Opdam en Dylan Mertens tekende Gianni Tiebosch voor de gelijkmaker. Hij kapte twee man uit en vond met links de verre hoek: 1-1. Daarna kwamen ook Giovanni Büttner, Sjoerd Overgoor, Lorenzo Piqué, Philippe Rommens, Rick Stuy van den Herik en Niels Fleuren binnen de lijnen en ging het niveau verder omhoog.

Aanval na aanval
Hutten had even daarna de 2-1 op de schoen, maar zijn inzet werd katachtig gepakt. Uit de daarop volgende corner tikte Stuy van den Herik bij de tweede paal wel binnen. De druk hield daarna aan, maar de score werd niet uitgebreid. Umm Salal kreeg één kans en dat was meteen raak. De bonkige spits rondde bekwaam af. Opdam had nog de winnende op de slof, maar ook zijn schot werd gekeerd.

Opstelling TOP Oss
Van Gerwen; Budde (59. Piqué), Van Looy (59. Stuy van den Herik), Groenbast (59. Fleuren), Hettinga (59. Bourdouxhe), O. Rommens (46. Opdam); Mertens (59. Overgoor), Çelik (70. Kaak), Tiebosch (59. P. Rommens); Loshi (46. Hutten) en Stroo (59. Büttner).

Vrijdagmiddag om 14.00 uur speelt TOP de laatste oefenpot van de voorbereiding. Op Sportpark Zoudenbalch is Jong FC Utrecht de tegenstander.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...