Home > Vastbesloten TOP Oss wil voor tweede keer Telstar aftroeven
NIEUWSTOPIC
Vastbesloten TOP Oss wil voor tweede keer Telstar aftroeven
24 maart 2023
De laatste overwinning van TOP Oss op bezoek bij Telstar dateert uit 2013. In die statistiek probeert TOP zondagmiddag verandering te brengen.

“Het is lang geleden dat we op bezoek bij Telstar resultaat hebben gehaald”, weet trainer Klaas Wels. “Ik kan me die wedstrijd nog herinneren, toen kreeg Telstar twee rode kaarten.” Om zijn pupillen te motiveren hoeft hij dat niet in herinnering te brengen. Zelf voelt Klaas Wels wel de extra lading die de wedstrijd met zich meebrengt. “Wij als staf hebben het onderling met elkaar besproken en willen graag winnen om voor het eerst in tien jaar weer met drie punten huiswaarts te keren.”

Lastige opgave
Makkelijk zal het niet worden tegen de ploeg uit Velsen-Zuid. Ze bevinden zich momenteel op de elfde plek en bewezen in de thuiswedstrijd een waardige tegenstander te zijn. “Dat was de eerste wedstrijd van dit kalenderjaar. Het was een zwaar bevochte wedstrijd die we hebben gewonnen door een doelpunt van Rick Dekker, dus dat was mooi. Dat hopen we komende zondag weer te doen”, zegt hoofdtrainer Klaas Wels. “Telstar draait een heel behoorlijk seizoen in een 5-3-2 formatie. Dat is lastig te bespelen en ze hebben daarin verschillende wapens. De taak aan ons om deze te bestrijden”, vervolgt hij.

Kansen Telstar
Voor Klaas Wels is het duidelijk hoe TOP Oss het verschil kan maken aankomende zondag. “De kansen liggen elke week bij onszelf. Als wij goed gegroepeerd en gedisciplineerd opbouwen, dan weten wij onze aanvallers vaak in stelling te brengen. Als wij dan de juiste bezetting voor de goal hebben en de juiste eindpass weten te geven, denk ik dat wij daar het verschil moeten kunnen maken. Uiteindelijk zullen we zelf beter moeten verdedigen in de standaardsituaties, maar ook in het vooruit verdedigen”, zegt Wels.

Blessures
Tegen Heracles Almelo nam TOP Oss het op zonder de geblesseerde Kay Tejan. Afgelopen week trainde hij apart van de groep. “Kay Tejan is nog twijfelachtig. Hij heeft gedeeltes meegetraind en we gaan kijken wat de reactie daarop is. Ik snap de zorgen en nieuwsgierigheid om hem”, zegt Klaas Wels. Ook Justin Mathieu is hard bezig aan zijn herstel en trainde de afgelopen week weer mee. “Justin Mathieu heeft een goede trainingsweek achter de rug. Hij komt van een lange en vervelende blessure. We moeten even goed gaan inventariseren wat wijsheid is, maar hij zit er aan te komen in ieder geval.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.Β  π“πŽπ 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞π₯π₯𝐞 𝐬𝐞𝐒𝐳𝐨𝐞𝐧𝐀𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫π₯𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🀩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...