Home > TOP Oss valt aan maar wint niet bij PSV: 1-1
NIEUWS

TOP Oss valt aan maar wint niet bij PSV: 1-1

22 februari 2020

Het handjevol Osse supporters vermaakte zich vrijdagavond kostelijk in Eindhoven bij Jong PSV en wist met haar vaak ludieke aanmoedigingen de lachers diverse malen op haar hand te krijgen. Ook zij moeten verrast zijn geweest door het opvallende spelbeeld.

Topscorer Philippe Rommens mag er na gister één bijschrijven op zijn lijstje!

Foto’s: Bert van Berkum

Aanvallend
Coach Klaas Wels had vooraf een aanvallende strategie aangekondigd. Dat zag er vooraf ook wel enigszins zo uit. Maar ja, de praktijk is vaak weerbarstiger. Dat diezelfde Klaas Wels na afloop zei dat hij na 5 minuten al meer van zijn ploeg had gezien dan in de wedstrijd tegen Dordrecht was zeker cynisch te noemen. Maar, niet geheel onwaar. Van meet af aan deelde TOP Oss de lakens uit en stond de 4 mans laatste linie vaak rond de middellijn. Dat resulteerde in corners, veel vrije trappen en de nodige geblokte schoten. Philippe Rommens kreeg de beste mogelijkheid maar treuzelde binnen het strafschopgebied net te lang. Deed Jong PSV dan niets? Jawel, zij counterde soms via toptalent Madueke maar van de suprematie van de laatste wedstrijden was geen sprake. Integendeel. Het was dan ook vervelend en tegen het spelbeeld in dat de thuisploeg de voorsprong pakte uit een strafschop. Veel commotie aan TOP Oss kant. Maar de Belgische arbiter was gedecideerd. Penalty 1-0. Het spelbeeld wijzigde na dat doelpunt in zijn geheel niet. TOP Oss voerde de druk voor rust gewoon nog verder op. Verder dan diverse dreigende situaties kwam het helaas niet.

Inhaalslag
Na de pauze duurde het tot de 64e minuut vooraleer de gastheren ook
maar enigszins in de buurt van ons strafschopgebied kwamen. Een ongekend spelbeeld. Een compliment voor ons zeker waard. En gelukkig beloonden we onszelf ook. Uit één van de vele afgedwongen vrije trappen scoorde de beste speler van het veld: Philippe Rommens! Wat een parel van een speler deze avond, wat een goal! 1-1. In de fase na de gelijkmaker leek het een periode wachten op de voorsprong voor onze ploeg. Uiteindelijk leidde dat uit een corner tot de grootste kans voor de mee opgekomen Henk Dijkhuizen. Helaas stond het vizier van onze verdediger niet op scherp en miste hij van dichtbij. Het laatste kwartier van de wedstrijd werd het beste gedeelte voor PSV. Onze mannen leken door de aanvallende strijdwijze en de inhaalslag meer moegestreden dan Jong PSV. Uit een corner kregen zij ook nog een hele grote kans. Gelukkig voor ons rolde de bal naast het doel. In de blessuretijd claimde TOP Oss nog een strafschop. Een kopbal van Lars Hutten werd door een verdediger met de arm beroerd. Weliswaar had de verdediger daar geen notie van maar zijn arm was uitgestoken en dan kan/moet de bal reglementair op de stip…? De arbiter was ook nu gedecideerd en stond zoals in alle situaties goed gepositioneerd. Het bleef bij 1-1. Qua resultaat gaf dit geen geweldig gevoel. Wel is de hoop voor de nabije toekomst gezien de frisheid van het spel en de aanvallende intenties toegenomen! In die zin was er wel sprake van een revanche voor vorige week. Coach Klaas Wels moet hier op voort kunnen borduren. De puzzel zal hij volgende week thuis tegen het goed presterende Jong Utrecht moeten leggen zonder de geschorste uitblinkers Philippe Rommens en Lion Kaak! FIJNE CARNAVAL!

Weer een puntje erbij!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...