Home > TOP Oss treurt ondanks remise in Eindhoven: 2-2
NIEUWS

TOP Oss treurt ondanks remise in Eindhoven: 2-2

7 maart 2020

Raar spelletje

Voetbal blijft een raar, onvoorspelbaar spelletje! Nadat we vorige week tegen de op dat moment geldende verhoudingen in alsnog wonnen wisten we in Eindhoven een dubbel en dwars verdiende overwinning op miraculeuze wijze niet te behalen, 2-2. Sneu, te meer omdat het het eerste duel van de laatste periode betrof. Van meet af aan ontspon zich een open duel waarbij de Eindhovenaren een licht veldoverwicht hadden. Wij waren met name in de laatste aanvalsfase onzorgvuldig. Toch verschalkten wij met slim spel vanaf ons uitblinkend middenveld de gastheren tweemaal. De eerste keer trok Olivier Rommens de trekker over na een mooie aanval over Kaak en Van der Sluys. Even later ontsnapte Peters na wederom een goede aanval en werd hij geduwd. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Philippe Rommens. De 0-2 ruststand was verdiend al was het ook een ruime voorsprong gezien het spelbeeld.

De trefzekere gebroeders Rommens!

Foto’s: Bert van Berkum

Dominant en beter

Na rust moest Eindhoven komen. Dat gebeurde zonder overtuiging. Na een kleine 20 minuten draaide het spelbeeld zelfs geheel om en kregen we de totale overhand. De aanvallen golfden richting het doel van de gastheren en we kregen diverse behoorlijke kansen na prima spel. Het mag ons verweten worden dat we in die uitstekende fase het niet voor elkaar kregen om minimaal één keer te scoren! In werkelijk de allerlaatste fase weet je dat het dan nog kan gaan spoken omdat de tegenstander dacht plat te liggen maar onverwacht toch nog enigszins leeft. Daar waar onze kracht dan vaak is dat we dan weinig tot niets weggeven was dat nu niet zo. De gastheren scoorden in de laatste 5 minuten tweemaal en zelfs bijna driemaal! Het talrijk opgekomen publiek werd extatisch en schreeuwde de thuisploeg naar voren. Het bleef bij 2-2 en dat was voor de thuisploeg een lang totaal onwaarschijnlijk geacht gelijkspel. Volgende week thuis tegen FC Den Bosch.

We schrijven er toch weer één punt bij!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...