Home > TOP Oss trekt Linton Posthumus als nieuwe technisch directeur aan
NIEUWS
TOP Oss trekt Linton Posthumus als nieuwe technisch directeur aan
30 maart 2023
Het huidige seizoen telt nog acht wedstrijden, waarin TOP Oss het maximale resultaat zal proberen te behalen. Tegelijk werkt de club al volop naar het nieuwe seizoen toe. Een belangrijke stap daarin, is het aantrekken van een nieuwe technisch directeur: Linton Posthumus (33).

Posthumus is een ambitieuze, jonge bestuurder, die de afgelopen 8 jaar als zaakwaarnemer in het internationale profvoetbal een aanzienlijk netwerk opgebouwd heeft. Eerder volgde hij de HBO-opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de Hanzehogeschool en studeerde hij Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit van Groningen. “Ik heb TOP Oss de afgelopen jaren leren kennen als een warme club. Daarnaast biedt de club een mooi platform voor jonge spelers”, aldus Posthumus. “Aangezien het altijd mijn ambitie is geweest om uiteindelijk de overstap te maken naar een club, hoefde ik niet lang na te denken toen ik voor de deze rol werd benaderd. Ik zie het als een hele mooie kans om hier aan de slag te gaan.”

De nieuwe technisch directeur betreedt zijn functie vanaf 1 april. De aanstelling van Posthumus in die rol, betekent ook dat huidig technisch directeur Klaas Wels deze naast zich neerleggen zal. Wels nam na het vertrek van hoofdtrainer Kristof Aelbrecht diens taken op zich, en zal de focus nu volledig hierop gaan leggen. Bovendien bindt de club Wels een jaar langer aan zich, door hem voor seizoen 2023-2024 opnieuw als hoofdtrainer aan te stellen. “Ik ben blij en trots om samen met Linton, de overige stafleden en de spelersgroep van TOP Oss te gaan bouwen aan een mooie, succesvolle club”, aldus Wels.

De verwachtingen rondom het tandem Posthumus-Wels zijn hoog: een selectie van ervaren voetballers aangevuld met jongere spelers die zich binnen TOP Oss mogen gaan ontplooien, moeten zorgen voor meer aantrekkelijke wedstrijden en een hogere positie op de ranglijst. Nieuwe, frisse inzichten vormen hiervoor de basis. “Wat mij vooral aanspreekt is het streven om de komende jaren als club verder te gaan professionaliseren”, verklaart Posthumus. “Hierbij stellen we ons ten doel om op technisch vlak meer structuur aan te gaan brengen, en op een procesmatige wijze in te zetten op de ontwikkeling van spelers. Zo kan TOP Oss niet alleen een podium bieden, maar ook een toegevoegde waarde zijn voor de carrière van spelers. We gaan vol aan de slag om komend seizoen een competitief elftal neer te zetten. En ik kijk er enorm naar uit om daaraan te beginnen.”

Daarnaast betekent de aanstelling van Posthumus niet het einde van de bestuurlijke wijzigingen bij TOP Oss. Aan de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur, wordt de komende tijd eveneens een vervolg gegeven.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...