Home > TOP Oss trekt lijn van victorie door in Venlo!
NIEUWSTOPIC
TOP Oss trekt lijn van victorie door in Venlo!
24 februari 2023
TOP maakt eindelijk de zo vurig verlangde sprong op de ranglijst met een overtuigende zege in Venlo. In De Koel werd thuisploeg VVV met 0-1 verslagen dankzij een prachtige vrije trap die volledig volgens het boekje verliep.

De eerste keer dat de bal richting doel wordt gelanceerd in De Koel komt op het conto van Simon Janssen. Het is de tweede minuut als zijn voorzet de diepte in door geen enkele medespeler bereikt wordt en doelman Thijs Jansen de bal eenvoudig pakt. Een uur later is het opnieuw Janssen die vliegend de kleedkamers uit komt namens VVV en Venlo bijna op voorsprong zet. Het schot op doel waarmee hij de tweede helft opent vliegt echter rakelings langs het net.

In de 45 minuten voetbal tussen die twee momenten is het TOP Oss dat de beste kansen heeft in Venlo. Qua veldspel zijn de ploegen weliswaar aan elkaar gewaagd, maar zo dreigend als de Ossenaren voor het vijandelijk doel zijn, wordt de thuisploeg maar zelden. Halverwege de eerste helft is er een dot van een kans als Kay Tejan de bal prachtig neerlegt voor Rick Stuy van den Herik. De captain mist het doel op een haar na doordat er een Limburgs been tussen zit; de aanval levert slechts een corner op. Kort erop stuurt Van Leeuwen Tejan weg met een subtiel hakje, waarop de centrumspits de bal centimeters buiten de verre hoek schuift. De betere kansen ten spijt wil de bal echter keer op keer het doel niet in.

Omkering
In de tweede helft doet datzelfde patroon zich voor, maar dan aan andere kant. In de 60ste minuut lanceert Nick Venema een scherpe poging richting doel, maar stuit daarbij op de minstens even geslepen sluitpost Jansen. Hoe hij vervolgens de rebound ook pareert is zo mogelijk nóg indrukwekkender, tot grote frustratie van de thuisploeg. Zij houden bijna heel de tweede akte het gas namelijk vol ingeduwd, maar komen daarbij niet tot scoren.

Dat doet TOP wel. Jearl Margaritha wordt na 75 minuten door twee Venlose verdedigers klem gezet op de hoek van het strafschopgebied, maar zonder overtreding kunnen ze hem niet stoppen. De linksbuiten krijgt een vrije trap mee en etaleert zijn fraaie traptechniek door de bal richting tweede paal te sturen, waar Roshon van Eijma deze beheerst binnen kopt. “Daar trainen we op”, laat hij na afloop glunderend weten. Het resultaat van die oefeningen mag er zijn: een perfect uitgevoerde vrije trap op alle fronten.

De voorsprong blijft tot het einde van ruim uitgemeten blessuretijd behouden, al wordt het daarin wel spannend. Uitgerekend de excellerende doelman Jansen laat een bal door de handen glippen, die vervolgens via de paal het veld uit stuitert. In de corner die daarop volgt stormt heel Venlo inclusief sluitpost Ennio van der Gouw mee naar voren. Het haalt niets meer uit. TOP gooit alles op slot, en houdt daarmee zowel de nul als de drie punten.