Home > TOP Oss trekt de eerste drie punten over de streep
NIEUWS

TOP Oss trekt de eerste drie punten over de streep

9 augustus 2019

De eerste drie punten zijn binnen na een knappe 2-1 zege op Jong Ajax. De Amsterdammers begonnen en eindigden vrijdagavond sterk, maar de mannen van Klaas Wels verzetten zich met hand en tand en waren meedogenloos op de momenten dat het er toe deed.

Stroo startte in de punt van de aanval. Hij was belangrijk met slimme loopacties én hij was bij beide doelpunten betrokken.

Foto’s: Bert van Berkum

Tiki-taka
Het was Jong Ajax dat de in de openingsfase de lakens uitdeelde. De handige jongelingen lieten de bal vlot van voet naar voet gaan en drong TOP terug. De druk had ook al een vroeg openingsdoelpunt op kunnen leveren, maar Noa Lang maaide na een rush van Nicolas Kühn van dichtbij over de bal.

Daarna hield de druk nog even aan, maar de rood-witten kwamen steeds beter in de wedstrijd. Enzo Stroo was na een dik kwartier zelfs dichtbij een goal; hij zag zijn schuiver – na een goede loopactie – centimeters naast gaan.

Dankjewel
Vervolgens was het TOP dat de touwtjes steeds meer in handen nam en wél op voorsprong kwam. Een klein beetje geholpen door doelman Kjell Scherpen. Hij liet zich aan de zijkant door Stroo de bal ontfutselen en de spits gaf de bal perfect voor op Cihat Çelik. Die nam aan en schoot de bal via de binnenkant van de paal binnen. Het paste precies: 1-0.

Aan de overkant stond Ronald Koeman goed te keepen. Hij pakte een afstandsschot van Jurgen Ekkelenkamp, weerhield Traore van scoren en hij dook een geplaatste bal uit de hoek.

Vlotte 2-0
Na de thee gaf TOP het goede half uur een dito vervolg. Van meet af aan. De bedrijvige Stroo werd in de 48e minuut weggestuurd en in het zestienmetergebied pas onreglementair achterhaald: pingel. Philippe Rommens stuurde Scherpen de verkeerde hoek in en schoot de tweede treffer binnen.

Late spanning
Daarna hielden de Ossenaren de controle. Als de Amsterdammers ook maar gevaarlijk dreigden te worden, doken er meteen twee, drie of vier spelers van TOP op. Zo werd de dreiging op afstand gehouden en ondertussen werd er geloerd op een grotere voorsprong. Philippe Rommens was dichtbij zijn tweede, maar Scherpen lette goed op bij een venijnige vrije trap.

Toen in de 84e minuut toch de 2-1 viel, Victor Jensen maakte ‘m, werd het weer spannend. Jong Ajax drong TOP ver terug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Maar die viel niet. Zodoende is het seizoen 2019/2020 uitstekend gestart.

Scoreverloop
20. Çelik 1-0, 48. Rommens 2-0 (pen.), 84. Jensen 2-1.

Opstelling TOP Oss
Koeman; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Bourdouxhe; Kaak, Overgoor, P. Rommens; Stroo (64. Büttner) en Çelik (78. Asmelash).

Laat deze mooie avond een voorbode zijn. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...