Home > TOP Oss toont veerkracht in Leeuwarden en trekt drie punten over de streep
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss toont veerkracht in Leeuwarden en trekt drie punten over de streep
29 januari 2024

In het Hoge Noorden werd een 1-0 achterstand omgebogen tot een 1-2 overwinning door treffers van Arthur Allemeersch en Roshon van Eijma. TOP Oss wint twee wedstrijden op rij en stijgt een plek op de ranglijst.

Na het gewonnen thuisduel tegen Telstar voerde trainer Ruud Brood drie wijzigingen door: Amine Rehmi, Grad Damen en Joshua Zimmerman maakten plaats voor Delano Ladan, Julian Kuijpers en de debuterende Lars Nieuwpoort. TOP Oss liet direct van zich horen in Leeuwarden. Abel Stensrud die voor de tweede keer in de basis mocht starten, dwong doelman Yanick van Osch tot een goede reflex, waarna beide ploegen elkaar gedurende het eerste halfuur goed in evenwicht hielden. Los van twee afstandsschoten van Fedde de Jong en Delano Ladan was er dan ook niet veel noemenswaardig. Na een half uur is het TOP Oss dat de eerste echte mogelijkheid krijgt om op voorsprong te komen. Ilounga Pata en Delano Ladan konden beide in de zestienmeter uithalen maar zagen beide hun schoten geblokt worden. Nog geen tien minuten later was het Lars Nieuwpoort die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Een vrije trap die ter hoogte van de middenlijn werd genomen, schoot door en kwam op vijf meter van het doel recht voor de voeten van de debuterende verdediger. Hij schoof de bal voorlangs waardoor er met een 0-0 stand gerust werd in Leeuwarden.

In de tweede helft kwamen beide ploegen energiek uit de kleedkamer en was het TOP Oss dat de eerste kans kreeg. Na een voorzet van Delano Ladan weet Arthur Allemeersch eerder bij de bal te komen dan doelman Yanick van Osch en kopt de bal op de paal. SC Cambuur werd hierna dominanter, maar kwam niet tot echte kansen. Na zestig minuten bracht Ruud Brood twee verse krachten op de vleugels in de vorm van Amine Rehmi en Joschua Zimmerman. SC Cambuur bleef het overwicht houden in de tweede helft en kwam na 75 minuten op voorsprong. De indraaiende corner die over doelman Mike Havekotte vloog kon bij de tweede paal in het lege doel worden gewerkt door Remco Balk. TOP Oss toonde veerkracht en kwam binnen vier minuten terug in de wedstrijd. Lars Nieuwpoort gaf een lange bal die Arthur Allemeersch tot assist promoveerde. De Belgische aanvaller controleerde de bal uitstekend waarna hij van buiten het strafschopgebied met links afdrukte in de korte hoek en de keeper kansloos achter liet. TOP Oss werd sterker en sterker en beloonde zichzelf na 85 minuten met de 1-2. Het was club topscoorder Roshon van Eijma die de corner van Amine Rehmi bij de tweede paal wist binnen te koppen. In de slotfase van de wedstrijd ging SC Cambuur op zoek naar de gelijkmaker. Giovanni Troupée wist nog een doelpunt in de extra tijd te voorkomen door de bal voor de lijn weg te werken. Het duel werd nog kort gestaakt in de extra tijd nadat er tijdens de blessure behandeling van Mike Havekotte een biertje richting de keeper werd gegooid. De wedstrijd werd hervat en TOP Oss trok de overwinning over de streep.

TOP Oss revancheert zich zo na het grote verlies in eigen huis. Bovendien klimt TOP Oss een plek op de ranglijst en is het van de laatste plaats af. Aankomende vrijdag neemt de Osse formatie het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Koop je kaartje via de onderstaande link!

https://shop.ticketing.cm.com/top-oss/event/4ef821b0-9268-468e-a30c-4126b7879065

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...