Home > TOP Oss ten onder tegen FC Dordrecht: 0-1
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss ten onder tegen FC Dordrecht: 0-1
18 september 2023

De basisopstelling was op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Jonathan Mulder, Grad Damen en Delano Ladan kregen de voorkeur boven Konstantinos Doumtsios, Enrico Dueñas Hernández en Thijs van Leeuwen. Hoofdtrainer Ruud Brood was weer aanwezig na een schorsing te hebben uitgezeten afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport.

FC Dordrecht begon fel aan de wedstrijd, zo werd TOP Oss aanvoerder Mike Havekotte al in de tweede minuut getest. Geen vijf minuten later moest ook Xander Lambrix voorkomen dat de bezoekers op een vroege voorsprong kwamen. De thuisploeg kwam al snel met een reactie, Giovanni Korte probeerde Grad Damen na een goede actie over de achterlijn te vinden, maar de laatst genoemde kreeg zijn voet niet tegen de bal. Na de flitsende opening van beide ploegen werden de kansen minder en het was wachten tot één van beide ploegen het doel onder vuur zou nemen. Grad Damen probeerde het met een spectaculaire halve omhaal en FC Dordrecht middenvelder Tim Receveur testte Mike Havekotte met een afstandschot. In minuut 38 was het toch de bezoekende ploeg die de score opende. Ilias Sebaoui speelde de verdediging van TOP Oss uit en krulde de bal in de rechterbovenhoek en liet zo Mike Havekotte kansloos. TOP Oss probeerde voor rust de stand nog gelijk te trekken door een afstandschot van Grad Damen, maar Dordrecht sluitpost Luca Plogmann hield zijn doel schoon.

Hoofdcoach Ruud Brood vond het dan ook nodig om in de rust op drie posities in te grijpen. Konstantinos Doumtsios, Enrico Dueñas Hernández en Amine Rehmi kwamen in de ploeg voor Joshua Zimmerman, Sven Zitman en Jonathan Mulder. De thuisploeg begon gelijk voortvarend aan de tweede helft, maar Luca Plogmann redde tot twee keer toe. FC Dordrecht werd in het vervolg van de tweede helft teruggedrongen op eigen helft, maar tot echt grote kansen leidde het niet. Nadat Dordrecht keeper Luca Plogmann geel kreeg voor tijdrekken in de 72ste minuut, kwam Dordrecht weer beter in de wedstrijd. Maar tot grote kansen aan beide kanten leidde het niet. Giovanni Korte probeerde het nog van grote afstand, maar ook die inzet vond niet het doel. Met nog zes minuten extra tijd moest TOP Oss wel iets forceren om minimaal één punt aan de confrontatie met FC Dordrecht over te houden. Hierdoor lag er achterin veel ruimte en redde aanvoerder Mike Havekotte nog knap. Die laatstgenoemde kopte nog bijna raak in extremis, maar het mocht niet zo zijn in het Osse Kuipje.

Over vier dagen staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma, kom de mannen uit Oss vooral aan de overwinning helpen! 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...