Home > TOP Oss te sterk voor FC Dordrecht 3-0
NIEUWS
TOP Oss te sterk voor FC Dordrecht 3-0
29 augustus 2021

Vooraf was de vraag hoe TOP Oss zich zou herstellen van de onverdiende late nederlaag tegen Jong AZ. Tevens waren de mannen uit Dordrecht benieuwd of zij hun ongeslagen status konden behouden. De Ossenaren trokken met een 3-0 overwinning aan het langste einde.

Jan Lammers Man Of The Match.

Foto’s: Bert van Berkum

TOP startte sterk aan het duel en reeds in de 6e minuut waren we getuige van een absoluut hoogstandje! Richonell Margaret ontdeed zich in een zeer kleine ruimte van drie tegenstrevers en knalde de bal vol in de rechterkruising 1-0.
Na deze magnifieke treffer hield het goede spel van TOP Oss nog een kleine 20 minuten aan. Daarna speelde zich, tot aan de rust, de minste periode af van onze ploeg in deze competitie. We zakten te ver in, toonden te weinig initiatief en gingen slordig om met de geboden ruimte. Het effect was dat we enkele keren goed wegkwamen en middels  een ultieme inzet een doelpunt wisten te voorkomen. Al met al was de 1 – 0 rust stand niet onverdiend maar de gelijkmaker had zomaar kunnen vallen.

In de tweede helft toonden de gastheren van meet af aan meer initiatief. FC Dordrecht probeerde het uiteraard ook wel maar TOP Oss oogde dreigender. De 2-0 voelde bevrijdend aan. In de voorbereiding waren Abdat, Stuy van den Herik en Tejan (met een oogstrelende hakbal) betrokken. Justin Mathieu haalde de trekker over. De wedstrijd was min of meer gelopen en TOP Oss was de bovenliggende partij. Al moest Alblas nog twee keer kordaat handelend optreden. De 3-0 kwam echter niet uit de lucht vallen. Vanuit een kluts kwam de bal voor de voet van Kay Tejan. Kay scoorde met een harde schuiver zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal 3-0! TOP staat na 4 wedstrijden op een tweede plaats in de competitie met 9 punten.

Komende zaterdag spelen de mannen van Peeters, Van der Sloot en Buitenkamp in en tegen Almere (16.30 uur).