Home > TOP Oss strikt Kristof Aelbrecht als hoofdtrainer
NIEUWS
TOP Oss strikt Kristof Aelbrecht als hoofdtrainer
17 juni 2022
Kristof Aelbrecht volgt zijn landgenoot Bob Peeters op als hooftrainer van TOP Oss. De 41-jarige oefenmeester heeft een contract tot en met medio 2024 getekend. Maandag trapt de Belg het seizoen 2022/2023 af met de eerste training.

Aelbrecht komt over van PSV, waar hij sinds vorig seizoen coördinator bovenbouw binnen de jeugdopleiding was. Van 2010 tot 2018 bekleedde hij bij de Eindhovenaren diverse andere functies: van hoofdtrainer van verschillende jeugdteams tot rechterhand bij Jong PSV. Tussendoor was hij tweeënhalf jaar lang assistent bij Fortuna Sittard.

Als speler maakte Aelbrecht deel uit van de voorhoedes van Vitesse, Helmond Sport, MVV Maastricht en FC Eindhoven. Vanwege een slechte knie zette hij op 27-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve carrière.

Hard werken en samenwerken

“Ik had meteen een goed gevoel bij TOP”, aldus Aelbrecht over zijn aanstelling. “Het is een kleine club die het moet hebben van hard werken en samenwerken. Zo ben ik ook. Wat verder typisch Kristof Aelbrecht is? Ik geef veel individuele aandacht aan spelers, want daar is voor een team vaak de winst te behalen.”

De kersverse coach staat over drie dagen dus voor het eerst op het veld in het Frans Heesen Stadion. Het is nog te vroeg om over een precieze speelwijze te praten, omdat zijn ploeg nog vorm moet krijgen. Maar zijn opvatting is duidelijk. “Voetbal is voor de mensen op de tribunes”, maakt Aelbrecht duidelijk. “Die moet je altijd willen vermaken, zéker in de Keuken Kampioen Divisie.”

Jong, ambitieus en enthousiast

Klaas Wels werd ongeveer een maand eerder aangesteld als technisch directeur bij de club. Met één van zijn eerste taken: een profielschets maken van de nieuwe hoofdtrainer. “Daar past Kristof perfect binnen”, aldus Wels tevreden. “Hij is jong en ambitieus en enthousiast om bij onze mooie club aan de slag te gaan. Kristof heeft bovendien lang meegelopen bij een topclub en in de Eredivisie. Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen.”

Volgens Wels sluiten ook Aelbrechts visie en manier van werken naadloos aan bij die van TOP. “We willen beide verzorgd, aanvallend voetbal zien, waar het plezier en de teamgeest vanaf stralen. Met zowel binnen als buiten de lijnen structuur voor spelers, maar ook veel vrijheden. Want in zo’n cultuur kunnen jongens zich ontwikkelen. En we geloven dat de prestaties dan het beste zijn!”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...