Home > TOP Oss strikt Enzo Stroo
NIEUWS

TOP Oss strikt Enzo Stroo

31 januari 2019

Enzo Stroo maakt de overstap van FC Volendam naar TOP Oss. De 24-jarige spits tekent een contract voor anderhalf seizoen met daarin een optie voor een extra jaar.

Stroo speelde tijdens zijn jeugd lang bij IVV in zijn geboorteplaats Landsmeer en vervolgde zijn loopbaan via Zilvermeeuwen naar FC Volendam. In z’n eerste jaar aan de Dijk scoorde de aanvaller zes maal in 15 wedstrijden en tijdens het seizoen 2017/2018 krikte hij zijn moyenne flink op met 15 treffers in 33 duels.

Welkom Enzo!

Op ‘t lijstje
De laatste maanden kwam Stroo er veel minder aan te pas en daardoor zag Peter Bijvelds mogelijkheden. “Hij stond al een tijdje op ons gezamenlijk wensenlijstje, dus ik ben blij dat we Enzo nu reeds voor langere tijd vast kunnen leggen. Dat was in de komende zomer wellicht lastiger geweest. Een zeer gewenste aanwinst”, vertelt de directeur. “Hij heeft scorend vermogen, is een teamspeler met absoluut een neusje voor de goal en past ook prima in een twee-spitsen-formatie.”

Eerste indruk
Stroo sprak maandag voor de eerste keer oriënterend met Bijvelds, liet vanochtend zijn contract in Volendam ontbinden en tekende ’s middags een nieuwe verbintenis in Oss. Het is snel gegaan. “Dat kun je wel zeggen”, vertelt hij. “Maar dat is niet erg, want ik had meteen een fijn gevoel bij TOP. De speelstijl bevalt me evenals de cultuur waarbinnen spelers zich steeds weer goed profileren. Ik heb het idee dat ik hier volledig mezelf kan zijn. Natuurlijk heb ik bij Paul Kok nog even geïnformeerd naar de club, maar die kon niets negatiefs opnoemen.”

Voor de mensen die Stroo nog niet kennen, omschrijft hij zichzelf in het kort. “Ik ben gemaakt voor een systeem met twee spitsen, want dan kan ik de diepte opzoeken en de gaten induiken. En ik ben een goaltjesdief. Ik heb heel m’n leven veel gescoord. Negen van de tien ballen schiet ik tussen de palen en ik kan een slechte wedstrijd spelen, maar toch scoren.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?