Home > TOP Oss speelt met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax
NIEUWS
TOP Oss speelt met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax
9 september 2022

Vrijdagavond om 20.00 uur stond TOP Oss – Jong Ajax op het programma. Een wedstrijd waarin TOP Oss nogmaals haar kwaliteiten toonde tegen een jonge ploeg. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord en zo werden de punten gedeeld.

Margaritha wist de 1-1 op het scorebord te zetten.

Voordat de wedstrijd begon werd er eerst één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan oud TOP-trainer Piet Schrijvers die op 75-jarige leeftijd overleed.

In de eerste helft had vooral Jong Ajax de bal in haar bezit. TOP Oss wachtte af en probeerde met het minimale balbezit steeds voor dreiging te zorgen. Dat zorgde ervoor dat Jearl Margaritha binnen vijf minuten bijna de 1-0 op zijn schoen had, maar zijn inzet werd goed gekeerd door doelman Tom de Graaff. In de tiende minuut wist Jong Ajax dan toch de ban te breken. Via Christian Rasmussen kwamen de Amsterdammers op een 0-1 voorsprong. Net voor rust moest Aelbrecht noodgedwongen wisselen, aangezien Nicolas Abdat geblesseerd het veld verliet voor Ömer Gündüz.

Na de rust werd er twee keer gewisseld aan de kant van de Ossenaren. Joshua Mukeh verving Joshua Sanches en Joep van der Sluijs maakte plaats voor Richonell Margaret. TOP Oss kwam in de tweede helft een paar keer gevaarlijk voor het doel van Jong Ajax. Margaritha was dichtbij, maar zijn schot vloog over. Een paar minuten later was het weer de buitenspeler die voor gevaar zorgde. Vanaf de rechterflank dribbelde Margaritha de zestien in en plaatste de bal met zijn linker in de verre hoek; 1-1! Ook na de 1-1 wist TOP Oss steeds naar voren te voetballen en dat leverde ruimte op voor beide ploegen. Uiteindelijk was het Thijs Jansen die met twee knappe reddingen de stand gelijk hield. In de laatste minuut schreeuwde het hele stadion om een penalty nadat Mathieu werd neergehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde, een op het oog lijkende penalty, weg en wilde niks weten van een strafschop. Dat zorgde ervoor dat na 90 punten beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Op naar volgende week, waar de derby tegen FC Den Bosch op het programma staat! De wedstrijd wordt zaterdag om 16:30 uur afgetrapt.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?