Home > TOP Oss sluit jaar winnend af bij NEC in Nijmegen!
NIEUWS
TOP Oss sluit jaar winnend af bij NEC in Nijmegen!
20 december 2020

TOP Oss mocht het jaar afsluiten in Nijmegen tegen NEC. Het duel kreeg voor ons nog een extra lading in verband met de operatie die onze fysiotherapeut Rick van Rodijnen moest ondergaan. Beide ploegen wilden hun sterke reeksen graag voortzetten en met een driepunter de korte winterstop ingaan. Uiteindelijk pakten wij de nipte, doch verdiende 0-1 zege!

Lion Kalentjev en Brian Volgelzang mochten invallen tegen hun oude club, en succesvol!

Foto’s: Bert van Berkum

Druk vooruit
Evenals in de afgelopen succesvolle periode zetten de mannen van Wels en Van der Sloot wederom hoge druk op de tegenstander. Na een beginfase waarin onze ploeg even op zoek moest naar de juiste afstemming , mede in verband met het extra ontbreken van drie basisspelers, pakte het druk zetten wederom goed uit. In de eerste helft ontspon zich een gelijkwaardig duel waarbij wij wat vaker balbezit hadden en op de helft van de tegenstander verkeerden maar wij ook rekening moesten houden met de snelle omschakeling van de gastheren. Dit leidde aan beide kanten weliswaar tot dreiging maar niet tot grote kansen. Goed was het wel om te zien dat wij in de duels vaak daadkrachtiger te werk gingen dan NEC. Uiteindelijk wisten wij op een heerlijk moment, luttele seconden voor het rustsignaal, de score te openen! Een prachtige voorzet van Jani Koorman werd door Rick Stuy van den Herik richting het doel gekopt. Kyvon Leidsman was er als de kippen bij om weifelend optreden van de verdediging af te straffen, 0 – 1.

Resultaat verdedigen
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat zich na de rust een ander spelbeeld ontwikkelde dan wat we in de afgelopen periode gewend waren. NEC wist ons terug te drukken en een speloverwicht te bewerkstelligen. Wij moesten aanvankelijk veel meer tegenhouden dan de bedoeling was. Echter, dat deden wij wel op een dusdanige wijze dat de gastheren zich vaak van een lange bal moesten bedienen. Daarbij kregen wij na een prachtige aanval via Cas Peters nog de beste kans. Het geloof dat wij met onze strijdwijze een overwinning binnen konden slepen steeg met de minuut. Temeer omdat NEC geen enkele echte kans wist af te dwingen. Onze onverzettelijkheid en duelkracht was aanstekelijk om te zien! Toen na ruim 95 minuten het laatste fluitsignaal klonk konden wij juichend het veld afstappen: de verdiende winst was een feit! Een prachtige afsluiting van het jaar waarbij we na een zwakke seizoenstart inmiddels aansluiten bij de middenmoot!

We wensen iedereen hele fijne kerstdagen toe en alvast een geweldig 2021! Op dinsdag 5 januari hervatten wij de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Tot dan!

Hele fijne feestdagen gewenst en op naar een sportief, maar bovenal gezond 2021!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?