Home > TOP Oss sluit jaar af met nederlaag in Amsterdam (2-0)
NIEUWS
TOP Oss sluit jaar af met nederlaag in Amsterdam (2-0)
21 december 2019

Vooraf wisten de mannen van Klaas Wels dat ze uit tegen Jong Ajax in Amsterdam, aan een heel zwaar karwei zouden beginnen. De Amsterdammers bezetten de tweede plaats met een imponerend doelsaldo en een even zo imponerend puntensaldo in (met name) de thuiswedstrijden. TOP Oss kent daarentegen een matige seizoenshelft en dan ook nog met name qua resultaten en prestaties in uitwedstrijden.

Ronald Koeman jr. stond op doel, nadat hij in de beker tegen VV Katwijk een prima wedstrijd had gekeept. Helaas kon ook hij twee doelpunten niet voorkomen.

Foto’s: Soccrates Images

Sterke defensie
In de eerste helft hadden de gastheren zeer veelvuldig balbezit. Echter, TOP Oss oogde verdedigend bijzonder solide. Het middenveld blonk daarbij uit met de gebroeders Rommens en Lion Kaak. Het was dan ook niet toevallig dat de enige kans voor rust ontstond na uitstekend storend werk van Olivier Rommens waarna Jong Ajax een vrije trap moest weggeven. Philippe Rommens knalde de bal prachtig, maar helaas op het dak van het doel! Verder was de ploeg van Wels voor rust aanvallend onmachtig maar gaven ook nauwelijks iets weg.

Thuisploeg benut kansen
Een minuut voor de rust was het helaas toch raak voor de gastheren. Een prachtige pass werd uit de lucht uitstekend aangenomen door Brobbey (17!) en daarna tot doelpunt verwerkt, 1-0. Deze toch wel plotselinge achterstand maakte het voor TOP na de pauze ineens een stuk lastiger. Temeer omdat de Ossenaren nog niet in staat waren om kansen te creëren. Dat veranderde drastisch na de rust! TOP Oss kreeg minimaal 4 tot 5 kansen om de gelijkmaker te scoren. Een gebrek aan precisie en geluk zorgde ervoor dat een volledig verdiende gelijkmaker uitbleef.

Geen beloning in laatste duel
In de 74e minuut was het volgens een alom bekende voetbalwet uiteraard de andere club die dan wel doel treft. Het grote talent Ünüvar (16!) scoorde, 2-0. Daarna leek het even of de Ajacieden nog verder uit zouden lopen. Maar zover kwam het nou ook weer niet. In de allerlaatste fase drongen de jongens van Wels nog wel aan maar wisten geen kansen meer te creëren. Zodoende sloot TOP Oss een teleurstellende seizoenshelft af met een behoorlijk goede wedstrijd en een onnodige nederlaag.

We willen iedereen die ons in het afgelopen jaar in heel goede tijden en ook in mindere tijden heeft bijgestaan enorm bedanken! Verder wensen wij iedereen ontzettend fijne feestdagen toe en hopelijk tot in het nieuwe jaar!