Home > TOP Oss sluit de eerste seizoenshelft in stijl af
NIEUWS

TOP Oss sluit de eerste seizoenshelft in stijl af

22 december 2018

Dankzij een doelpunt van Dennis Janssen heeft TOP Oss met 0-1 van FC Dordrecht gewonnen. De tiende zege zorgt ervoor dat we als vijfde (of als zesde) de winterstop in gaan en nog kans maken op de tweede periode. Dat maakt het Kerstfeest toch net even wat gezelliger.

Dennis Janssen maakte zijn tiende goal in Osse dienst.

Voorsprong na een wijfelend begin
De start aan de Krommedijk was niet goed. We speelden slordig, waardoor het balbezit vooral voor de thuisploeg was. Toch was de beste kans voor TOP. Huseyin Dogan kroop naar binnen en zocht – niet voor het eerst deze jaargang – de korte hoek. Doelman Bryan Janssen tikte de bal uit zijn doel.

Halverwege het eerste bedrijf namen wij steeds meer het heft in handen en kwamen we snel daarna ook op voorsprong. Linksback Dean van der Sluys gaf voor en rechtsback Janssen schoot bij de tweede paal raak.

Mogelijkheden over en weer
Na de 0-1 werd de wedstrijd leuk. Het spel golfde op en neer en aan beide zijden waren kansen te noteren. Dordt-goalie Janssen stopte een schot van Lion Kaak en Dogan en aan de andere kant redde Nick Olij op een volley van Jeremy Cijntje.

Geen genadeklap
Vooral in de tweede helft speelden we bij vlagen mooi voetbal. Met slimme loopacties, vlotte combinaties en de bal die van voet naar voet ging. Maar we maakten het niet af. Telkens was de eindpass onzorgvuldig of redde een verdediger in het groen-wit. En soms mistten we de scherpte voor het doel. Janssen kon zijn tweede maken, maar kopte van dichtbij naast. Philippe Rommens zag zijn schot gekeerd worden en Bryan Smeets schoot van dichtbij over.

Billenknijpen
Daardoor bleef het spannend tot het eind. FC Dordrecht bracht wat extra aanvallers en stuurde sterke verdedigers naar voren. TOP-supporters konden niet meer rustig zitten. Zeker niet met de wedstrijd van vorige week in het achterhoofd. Gelukkig gaf de ploeg geen krimp en werd de zege over de streep getrokken.

Daardoor gaan we de winterstop in met 34 punten en kunnen terugkijken op een uitstekende eerste seizoenshelft. Fijne dagen!

Scoreverloop
28. Janssen 0-1

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Smeets, Rommens; Dogan (81. Oratmangoen) en Van der Biezen (90+2. Verkoelen)

Dank aan de meegereisde fans!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...