Home > TOP Oss sleept in slotfase drie punten uit het vuur
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss sleept in slotfase drie punten uit het vuur
19 januari 2024

TOP Oss heeft zichzelf vanavond een ontzettend goede dienst bewezen. In de vrieskou werd naaste concurrent Telstar met 1-0 verslagen. Invaller Konstantinos Doumtsios werd de held van de avond door in minuut 88 het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Door deze overwinning is de aansluiting met Telstar weer gevonden.

Na de ruime nederlaag tegen koploper Willem II, één week eerder, besloot Ruud Brood om flink in te grijpen. Thomas Cox, Calvin Mac-Intosch, Thijs van Leeuwen en Enrico Dueñas Hernández stonden vandaag niet aan de aftrap, waardoor er plek was ingeruimd voor Giovanni Troupée, Jonathan Mulder, Joshua Zimmerman en Abel Stensrud.

De wedstrijd kwam wat stroef uit de startblokken in het Frans Heesen Stadion. In de eerste tien minuten vielen er dan ook nog geen kansen te noteren en bleek het spel aardig in balans te zijn. Het was Telstar dat de eerste mogelijkheid van de wedstrijd wist te creëren. Het was clubtopscorer Zakaria Eddahchouri die de bal op een presenteerblaadje leek te krijgen, maar vervolgens besloot om met zijn hoofd naar de bal te gaan. Hiermee hielp hij én de kans om zeep, én blesseerde hij zichzelf. Even later moest hij dan ook de strijd staken. Ook TOP Oss liet even later voor het eerst van zich horen. De debuterende Noorse spits Abel Stensrud werd bereikt door Arthur Allemeersch. De kersverse aanwinst kwam ternauwernood bij de bal, maar kreeg deze vervolgens nét niet tussen de palen. Het was één van de weinig echte wapenfeiten in een verder vrij bloedeloze eerste helft. Er werden over en weer nog enkele speldenprikjes uitgedeeld, maar écht dreigend werd dit niet.

De eerste grote kans van de tweede helft viel te noteren aan de zijde van Telstar. Aanvaller El Kachati kon na een klein slippertje in de Osse defensie afstormen op doelman Mike Havekotte. De doelman stond echter goed op te letten en wist daarmee een achterstand te voorkomen. Hoe verder de tweede helft vorderde, hoe meer het er op leek dat de wedstrijd in en doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. TOP Oss drong echter steeds meer aan richting het doel van Telstar en zette dat kracht bij met enkele aanvallende wissels. Ruud Brood besloot in minuut tachtig om met het inbrengen van Konstantinos Doumtsios wat extra stootkracht te creëren op de helft van Telstar. Dit bleek een gouden wissel te zijn! Julian Kuijpers besloot de bal voor te geven richting Abel Stensrud, die op zijn beurt voor een hoop chaos wist te zorgen in de doelmond. Ex-TOP Oss doelman Ronald Koeman Jr. tastte op zijn beurt volledig mis, waardoor de bal voor de voeten van onze Griekse spits eindigde. Hij twijfelde geen moment en wist het winnende doelpunt binnen te schieten! Na vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon TOP Oss weer eens drie punten bijschrijven!

Op maandag 29 januari staat de volgende wedstrijd op de planning voor TOP Oss. Dan reist de ploeg van Ruud Brood af naar Leeuwarden voor het treffen met SC Cambuur (20:00 uur).

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...