Home > TOP Oss sleept drie punten uit het vuur in Emmen
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss sleept drie punten uit het vuur in Emmen
11 maart 2024

TOP Oss verscheen met vier andere namen aan de aftrap ten opzichte van het thuisduel tegen FC Den Bosch. Trainer Ruud Brood gaf de voorkeur aan Giovanni Troupée, Joshua Zimmerman, Joshua Eijgenraam en Jonathan Mulder boven Ilounga Pata, Delano Ladan, Sven Zitman en de geschorste Roshon van Eijma.

Na slechts vier minuten moest doelman Mike Havekotte al reddend optreden. Hij wist een afstandsschot van Dirksen knap uit de kruising te tikken. In minuut zeven was FC Emmen-speler Joey Konings dichtbij de openingstreffer. Hij verlengde de vroege voorzet van Robin Schouten, waarna Mike Havekotte met zijn vingertoppen de bal tegen de paal wist te duwen. FC Emmen bleef sterk in de openingsfase en domineerde de eerste twintig minuten. Toch kwam TOP Oss op voorsprong. Na een goede voorzet van Joshua Zimmerman kopte Abel Stensrud de bal heerlijk in de verre hoek. Ruim tien minuten voor rust dacht FC Emmen de gelijkmaker binnen te schieten. Na een strakke voorzet kon de bal van dichtbij worden ingetikt. Echter zag scheidsrechter Pérez een overtreding in het strafschopgebied en keurde de goal af. Nadat TOP Oss met de schrik vrijkwam, werd het beter. Tot de rust waren er geen grote kansen meer voor beide ploegen, en kon TOP Oss met een voorsprong gaan rusten.

FC Emmen kreeg al snel een kans op de gelijkmaker. In de 48ste minuut was het Joey Konings die kort wegdraaide en oog in oog kwam met doelman Mike Havekotte. Hij zag zijn doelpoging van dichtbij naast gaan. Naast een snelle dribbel en een schot dat hoog overvloog van Joshua Zimmerman gebeurde er niet veel. Totdat scheidsrechter Pérez ineens de rode kaart trok. Na een duel met Xander Lambrix zette Ben Scholte zijn voet op de enkel van de verdediger en moest vervroegd de kleedkamer opzoeken.

Ondanks de rode kaart had FC Emmen veel balbezit, en was het TOP Oss dat de voorsprong verdedigde. In minuut 63 bracht trainer Ruud Brood drie frisse krachten in de vorm van Ilounga Pata, Giovanni Korte en Sven Zitman. In de laatste fase van de wedstrijd werd er aan beide kanten weinig gecreëerd. TOP Oss verdedigde de voorsprong, en FC Emmen wist met een man minder geen potten te breken. Echter liet ook TOP Oss kansen liggen om de wedstrijd in het slot te gooien. FC Emmen behield veel balbezit, maar TOP Oss hield stand en gaf de voorsprong niet meer weg. Een knappe overwinning op bezoek bij FC Emmen.

Vrijdag komt Helmond Sport naar het Frans Heesen Stadion. Zorg dat je erbij bent en koop nu direct je kaart!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...