Home > TOP Oss piekt vroeg, maar daarna niet meer
NIEUWS
TOP Oss piekt vroeg, maar daarna niet meer
16 november 2019

Al na zes minuten schoot Philippe Rommens TOP Oss op voorsprong. Een voorbode voor een mooie avond? Allerminst. Het ging daarna snel achteruit. FC Volendam maakte gelijk én kwam op voorsprong. En dat kon TOP na de pauze niet meer rechtbreien: 1-2.

Philippe Rommens, één van de lichtpuntjes bij TOP Oss.

Foto’s: Bert van Berkum

Schitterende treffer
Philippe Rommens, de man in vorm, gunde de rood-witten een droomstart. Na een fraaie één-twee met Giovanni Büttner vond hij met een laag, diagonaal schot de verre hoek. Zijn vijfde van het seizoen en 1-0.

Kentering
Geen vuiltje aan de lucht. TOP begon fris en speelde verzorgd, maar langzaam maar zeker gingen konden deze eigenschappen aan FC Volendam toegeschreven worden. Het elftal van Wim Jonk nam het initiatief over. En de touwtjes stevig in handen.

Na een klein half uur spelen kregen de bezoekers een penalty. Lorenzo Piqué wierp zich voor een schot van Nick Runderkamp en kreeg de bal op z’n hand. Arbiter Van der Laan wees naar de stip. Jelle Duin achter de bal… Bijna! Damien Perquis dook naar de goed hoek. Hij leek de bal te stoppen, maar die rolde via zijn lichaam tergend langzaam over de lijn.

Voor de pauze werd het ook nog 1-2. En dat was zeker niet onterecht. Martijn Kaars werd tussen een aantal TOP-spelers fraai weggestoken en de aanvaller faalde niet. Hij schoot onberispelijk binnen.

Geen echte vuist
In de tweede helft koos TOP voor een meer opportunistische speelwijze. Het móest wel. Cas Peters en later Enzo Stroo en Pieter Langedijk kwamen binnen de lijnen om de gelijkmaker nog te forceren. Met name Peters zorgde voor dreiging. Hij kopte over, leek na een duw recht op een strafschop te hebben én hij schoot voorlangs.

Grote kansen kwamen amper, want het was niet verrassend genoeg. Alleen in de 88e minuut toen Langedijk een slim balletje in huis had, maar zowel Büttner als Peters liet na ‘t beslissende zetje te geven.