Home > TOP Oss pakt verdiende zege in Alkmaar 0-1
NIEUWS
TOP Oss pakt verdiende zege in Alkmaar 0-1
6 december 2020

Jong AZ is zeker in het Alkmaarse de afgelopen seizoenen een soort van angstgegner geworden voor onze mannen. Daaraan kwam zaterdagmiddag met een nipte doch verdiende overwinning (0-1) een mooi einde!

PRIMA SPEL

TOP Oss speelde een werkelijk prima eerste helft. De gastheren werden bij vlagen overlopen en aanval na aanval golfde richting het doel van Jong AZ. We hadden bij onze aanvallende intenties en pogingen bepaald geen geluk. We raakten ondermeer twee keer de paal na geweldige acties van Koorman en Guezen. Ook Büttner kreeg twee grote mogelijkheden maar zijn vizier stond onvoldoende op scherp. Uit een afgedwongen corner kwam de bal via het lichaam van Dennis van der Heijden voor de voeten van Rick Stuy van den Herik. Hij wist er wel raad mee en de voorsprong was een feit 0-1! Met het gegeven dat deze stand tot de rust gehandhaafd bleef mocht de thuisploeg zich zeer gelukkig prijzen.

Blijdschap bij TOP na de goal van Rick Stuy van den Herik

foto’s: Proshots

SPANNING

Na de pauze wist Jong AZ het eerste kwartier het overwicht te pakken. In die fase oogden wij ook aanmerkelijk minder sterk in balbezit. Onze verdediging gaf echter onder leiding van Piqué en Lammers geen enkele kans weg. Het tweede kwartier was weer nadrukkelijk voor de mannen van Wels en Van der Sloot. Met heel veel pressie (tot in het strafschopgebied van AZ) werden er weer mogelijkheden afgedwongen. Geen heel grote kansen maar doelgerichte pogingen. Omdat wij de trekker niet definitief over konden halen kroop er een bepaalde onzekerheid in onze ploeg. De angst om alsnog niet te winnen! En angst is vaak een slechte raadgever. Ook nu. Voor het eerst in de wedstrijd kreeg Jong AZ ook kansen. Bo Geens toonde zich echter meester in diverse situaties en bleek niet te passeren deze middag. In de 89e minuut wist Dennis van der Heijden een door hem zelf afgedwongen strafschop niet te verzilveren. Zodoende bleef het letterlijk tot de laatste seconde spannend. Maar spanning met een goede afloop is heerlijk. Zo werd het dus een heerlijke Sinterklaas middag!

Komende vrijdag spelen we thuis tegen naaste concurrent Jong PSV.