Home > TOP Oss pakt verdiende winst in Utrecht 0-1
NIEUWS
TOP Oss pakt verdiende winst in Utrecht 0-1
15 december 2020

 

Jong Utrecht stond voor aanvang van het duel op Zoudenbalch 1 positie en 3 punten hoger dan TOP Oss. Via een terechte overwinning met 0-1 werd dit gat uitstekend gedicht.

 

Weinig kansen

TOP Oss greep van meet af aan het initiatief en zeker in de eerste 20 minuten was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Jong FC Utrecht. Alhoewel de Utrechtenaren het zichtbaar moeilijk hadden met onze speelwijze leidde dit helaas niet tot grote kansen. Na een prachtige steekpass van de bedrijvige Dean Guezen was de poging van Dennis van der Heijden een te gemakkelijke prooi voor de doelman. Een vrije trap van diezelfde Guezen, na een overtreding op hem, eindigde rakelings naast het doel. Na circa 20 minuten ontspon zich een meer gelijkwaardig duel waarbij de thuisploeg zich wat meer van de counter bediende en daarmee trachtte gevaar te stichten. Gelukkig voor ons leidde dat ook nauwelijks tot gevaar. Lammers, Pique en Geens hadden de zaken goed voor elkaar. Daarnaast had de thuisploeg weinig grip op onze voortdurend opkomende backs Trevor David en Ruben Roosken. Juist voor rust startte Trevor David opnieuw op het juiste moment een rush naar voren. Zijn voorzet werd door een tegenstander met de hand tegen gehouden en de scheidsrechter kon niet anders besluiten dan tot een strafschop. Deze buitenkans liet Dennis van der Heijden zich niet ontglippen. Steenhard schoot hij de bal tegen de touwen 0-1.

Bal afschermende Jan Lammers

Foto’s: PRO Shots

Spannend tot het einde

De tweede helft kende een vergelijkbaar spelbeeld. Alhoewel de gastheren nadrukkelijk op zoek moesten naar de gelijkmaker bleef het initiatief meer bij TOP Oss. Tot aan de absolute eindfase, nadat de gastheren een rode kaart hadden ontvangen, was het duel weliswaar niet onaantrekkelijk maar kansen waren er wederom nauwelijks! Dat wijzigde in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Twee pogingen van de zich goed vrij spelende invaller Cas Peters werden gekeerd door de sterke doelman, een vrij schot van Rick Stuy van den Herik zeilde over de kruising en ook een kopbal van Lars Hutten werd niet tot doelpunt gepromoveerd. In de tegenstoot moest onze doelman Bo Geens eenmaal handelend optreden. Na ruim 95 minuten stond er met 0-1 wederom een terechte overwinning voor onze ploeg op het bord! Heerlijk!

Komende zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd van het jaar 2020 in Nijmegen tegen NEC om 16.30 uur. Uiteraard live op tv.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?