Home > TOP Oss pakt punt in Eindhoven, maar vergeet zichzelf te belonen
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss pakt punt in Eindhoven, maar vergeet zichzelf te belonen
27 november 2023

TOP Oss heeft vanavond weer eens een resultaat weten te boeken. In een ijskoud Jan Louwers Stadion kwam de ploeg van Ruud Brood goed voor de dag, maar wist het zichzelf niet te belonen met drie punten. Achtereenvolgens leken Konstantinos Doumtsios, Arthur Allemeersch én Thijs van Leeuwen de bevrijdende openingstreffer op de schoen te hebben, maar zij hadden allen het geluk niet aan hun zijde. Zodoende werden de punten vanavond gedeeld.

 Drie dagen eerder – op vrijdagavond – kwam TOP Oss ook al in actie, toen tegen Jong Ajax. Ten opzichte van deze nipt verloren wedstrijd besloot Ruud Brood om zijn elftal op één plek te wijzigen. De Griekse spits Konstantinos Doumtsios moest vanavond genoegen nemen met een plekje op de bank, waardoor Enrico Dueñas Hernández weer eens mocht beginnen vanaf het eerste fluitsignaal.

Het was scheidsrechter Ingmar Oostrom die omstreeks 20:00 uur de wedstrijd in gang floot. Echt spetterend kon de openingsfase niet genoemd worden, waar beide ploegen nog niet al hun kaarten gelijk op tafel leken te leggen. In de negende minuut was het Arthur Allemeersch die voor het eerste gevaar van de wedstrijd wist te zorgen. Na een slordigheidje in de achterhoede van FC Eindhoven kreeg hij de mogelijkheid om Jorn Brondeel te verrassen in de korte hoek. De doelman stond echter goed op te letten en voorkwam daarmee een Osse voorsprong. Zo’n tien minuten later was het wederom TOP Oss dat gevaarlijk wist te worden. Ilounga Pata wist de bal – na een aardige aanval – op het hoofd van Thijs van Leeuwen te bezorgen, die op zijn beurt net naast kopte. Na ruim een halfuur spelen moest het al zo geplaagde TOP Oss wederom iemand zien afhaken met een blessure. Ditmaal was het rechtsback Giovanni Troupée die de strijd moest staken en dan ook werd vervangen door Thomas Cox. De thuisploeg – die tot dan toe eigenlijk nog amper gevaar wist te stichten – kwam na 38 minuten voetbal bijna op voorsprong. Het was Ozon Kökcü die de openingstreffer dacht te scoren, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Vlak daarna was het de uitploeg die voor het laatste gevaar van het eerste bedrijf wist te zorgen. Linksback Jonathan Mulder besloot om een afgeslagen corner maar eens op de slof te nemen en slaagde daarmee om het doelman Jorn Brondeel moeilijk te maken. De Belgische doelman wist de inzet van Mulder echter knap weg te boksen. Even later klonk het rustsignaal in het Jan Louwers Stadion.

Na rust was het FC Eindhoven dat de eerste mogelijkheid kreeg om te scoren. Vanuit een vrije trap bleef de bal verraderlijk hangen in het strafschopgebied. Uit de kluts viel de bal voor de voeten van Dyon Dorenbosch, die zijn inzet op wonderbaarlijke wijze gered zag worden door Mike Havekotte. Dit eerste wapenfeit leek weinig vervolg te krijgen vanuit Eindhovense zijde, gezien TOP Oss langzaam maar zeker de overhand begon te krijgen in het Jan Louwers Stadion. In een poging om het overwicht ook om te zetten in doelpunten besloot Ruud Brood om Maxim van Peer en Konstantinos Doumtsios binnen de lijnen te brengen. Laatstgenoemde had even later dé mogelijkheid op de 0-1 op zijn schoen. Na een schitterende steekpass van Xander Lambrix kon de Griek in een vrije doortocht het doel van Jorn Brondeel opzoeken. Oog in oog met de doelman wist Doumtsios de bal echter niet achter Brondeel te krijgen. Tien minuten later was het wéér TOP Oss dat een megakans mocht noteren. Ditmaal was het Arthur Allemeersch die de bal vlak voor de doelman van FC Eindhoven een laatste tikje wist mee te geven. Hij kreeg de bal echter nét niet aan de goede kant van de paal. In de absolute slotfase kregen zowel FC Eindhoven als TOP Oss nog één kans, maar ook deze mogelijkheden waren niet aan beide ploegen besteed. Na 93 minuten voetballen vond scheidsrechter Ingmar Oostrom het genoeg en floot hij voor het einde van de wedstrijd.

Eén punt dus voor de ploeg van Ruud Brood, die met gemengde gevoelens terug zal kijken op het gelijkspel van vanavond. TOP Oss kwam sterk voor de dag, maar had zichzelf zéker kunnen belonen met de volle buit. Het vertoonde spel geeft echter absoluut hoop voor aanstaande vrijdag. Dan komt De Graafschap op bezoek in het Frans Heesen Stadion.

.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...