Home > TOP Oss pakt punt bij NAC Breda: 1-1
NIEUWS

TOP Oss pakt punt bij NAC Breda: 1-1

8 februari 2020

In een volgepakt Rat Verlegh Stadion (18.000 toeschouwers!) wist TOP OSS het ambitieuze debuut van trainer Peter Hyballa bij NAC Breda tot een teleurstelling te maken. Want het gelijke spel voelde voor TOP Oss en haar aanhang als een overwinning. (1-1). De nieuwe trainer van NAC Breda liet ons wel een primeur zien. In trainingspak deed hij in de warming-up volop mee met rek- en stretchoefeningen.

Debutant Dennis van der Heijden!

Foto’s: Bert van Berkum

Ontevreden
Na afloop van de eerste helft liet onze fanatieke coach Klaas Wels in het kleedlokaal zijn ontevredenheid zien. Te schijterig, te weinig intentie om vooruit te spelen, te veel duels verliezen om de zogenaamde tweede bal en slordig in de uitvoering. Dat waren zijn niet mis te verstane woorden! Toch leidde dat per saldo slechts tot één echte kans voor de gastheren in diezelfde eerste helft! En die kans, en meteen ook een doelpunt, was te danken aan de grote onoplettendheid in onze defensie na een vermeende schwalbe en een verwacht fluitsignaal dat uitbleef. De 1 – 0 ruststand en het spelbeeld noopte ons tot een betere prestatie na de rust.

In alles beter
Onze supporters, er waren deze keer ook erg veel sponsors meegekomen in verband met o.a. een wedstrijd tussen de business clubteams, kregen er steeds meer lol in alsmede vertrouwen in een beter resultaat. Onze mannen lieten na de pauze een heel ander gezicht zien. Er werden veel meer duels gewonnen en het lukte ons om de NAC Breda supporters ontevreden te krijgen. De druk op ons doel bleef echter onverminderd hoog. Letterlijk in de enige fase dat we enigszins aan deze druk konden ontsnappen waren we enorm effectief! Nadat een verdediger van NAC Breda in paniek de bal tot corner had weg geroeid, wist onze aanvoerder voor de derde maal dit seizoen het net te vinden! Rick Stuy van den Herik kopte werkelijk schitterend binnen: 1 – 1! Deze gelijkmaker was uiteraard voor de gastheren het sein om te trachten de druk nog verder te verhogen. De grote kans op een nieuwe voorsprong ontstond na mistasten van onze doelpunten maker Rick Stuy van den Herik. De bal belandde op de paal. Helaas gingen wij daarna te onzorgvuldig om met de geboden grote ruimtes. Daarbij viel op dat we bijna elke keer veel te gehaast waren waardoor de zorgvuldigheid ontbrak. Er lagen in die periode behoorlijke kansen! Het debuut van Dennis van der Heijden mag als een succes gezien worden. Hij liet kwaliteit zien in de moeilijkste positie (spits) gezien het feit dat de tegenstander beter was. Gelukkig gaven wij in de eindfase geen enkele kans meer weg en kon Damien Perquis relatief eenvoudig zijn doel schoon houden. Ondanks het feit dat we niet gewonnen hadden en een gelijkspel het maximale resultaat was kon dat onze sponsors/supporters er niet van weerhouden om het nog heel erg lang gezellig te maken in de catacomben van het prachtige Rat Verlegh Stadion. Volgende week: thuis FC Dordrecht.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...