Home > TOP Oss pakt op knappe wijze drie punten bij De Graafschap
Wedstrijdverslag
TOP Oss pakt op knappe wijze drie punten bij De Graafschap
15 april 2022

TOP Oss weet op vrijdagavond 15 april in een lastige uitwedstrijd te winnen van De Graafschap. In het duel, waarin de wissels de goudhaantjes bleken te zijn, werden de Superboeren tegen de verhoudingen in met 1-2 verslagen.

Spandoek van de meegereisde supporters als blijk van waardering voor oud-directeur Peter Bijvelds

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een bedankmomentje vanuit de Osse supporters voor oud-directeur Peter Bijvelds, die momenteel in dienst is bij De Graafschap. De meegereisde supporters hielden een spandoek omhoog, met daarop de tekst “Peter bedankt”.

In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer en had TOP Oss moeite met het zeer aanvallende spel van De Graafschap. De thuisploeg begon zeer sterk aan het duel en kreeg in de eerste vijf minuten meteen twee grote kansen. Toch lagen er voor TOP een aantal kleine mogelijkheden, maar de Ossenaren waren slordig in balbezit.

In de eerste gevaarlijke aanval van TOP Oss was het meteen raak. Margaritha gaf een afgemeten boogballetje op Sanches, die de bal keurig achter Jurjus wist te knikken. Hiermee zette hij de Ossenaren tegen de verhoudingen in op een knappe 0-1 voorsprong! Een aantal minuten later kwamen de Superboeren al op gelijke hoogte via een lage voorzet, die werd binnen gewerkt door Sam Hendriks. Na het doelpunt loerde TOP Oss op de counter en kwamen zij er een aantal keer gevaarlijk uit. Mathieu kwam tweemaal oog in oog met doelman Jurjus, maar wist hem niet te passeren.

De tweede helft was veel van hetzelfde. TOP Oss zakte ver in en liet De Graafschap veel aan de bal. De thuisploeg speelde zeer aanvallend en was via de flanken ontzettend dreigend. Norbert Alblas keepte een dijk van een wedstrijd en wist de Superboeren een aantal keer knap van een tweede goal te houden.

Bob Peeters bracht met tweemaal een dubbele wissel vers bloed in de ploeg. Deze wissels maakten het verschil en bezorgden TOP Oss in de slotfase de overwinning. In de extra tijd legde invaller Giovanni Büttner de bal bij de tweede paal, waar andere invaller Dean Guezen de bal knap in het dak van het doel jaagde. Met dit doelpunt stelde hij de drie punten voor de ploeg van Bob Peeters veilig.

Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Om 20.00u komt Almere City op bezoek in het Frans Heesen Stadion.