Home > TOP Oss pakt memorabele winst op VVV!
NIEUWS
TOP Oss pakt memorabele winst op VVV!
14 augustus 2021

Als je van climax naar anti climax (89) gaat en dan weer naar climax (93) weet je: dit is een memorabele avond. Na een heerlijk duel won TOP Oss verdiend met 2-1 van VVV!

Justin Mathieu met de 1-0!

Foto’s: Bert van Berkum

Van meet af aan ontspon zich een leuk duel waarbij de ploegen zich goed in evenwicht hielden. De betere kansen en het wat betere veldspel kwam toch wel van de gastheren. Helaas stond het vizier van Leidsman en Margaritha niet geheel op scherp bij de beste kansen van TOP. VVV was er eenmaal wel heel dichtbij toen een enorme poeier via de onderkant van de lat weer terug in het veld belandde. De ruststand van 0-0 was al met al geen onterechte.

Na de rust was het uitsluitend TOP Oss wat de klok sloeg. Met gedurfd, attractief spel volgde de ene na de andere aanval. VVV zwichtte pas in de 62e minuut. Rick Stuy van den Herik legde de bal goed af op Justin Mathieu. Met een droge knal bezorgde hij TOP de inmiddels dik verdiende voorsprong 1-0. TOP bleef daarna de gevaarlijkste ploeg al drongen de gasten wel wat aan. Tot aan de 89e minuut leverde dat voor VVV geen kans op. Echter, een lange trap van de doelman werd tot vreugde van het VVV publiek maar tot grote ontsteltenis van het TOP Oss publiek door sterkhouder Jan Lammers onhoudbaar in eigen doel gekopt 1-1. Een domper van jewelste en je voelde een sentiment in het stadion opkomen van: als we nu maar niet verliezen. Niks bleek minder waar. De ruggen werden gerecht en na een slimme steekpass van Rick Stuy van den Herik en een strakke voorzet van Joshua Sanches was het Stephen Buyl die zichzelf als invaller tot goudhaantje kroonde 2-1. Het feest in het stadion was daarna niet anders te omschrijven dan: euforisch. Een prachtige memorabele avond met een geweldige climax!

Maandag 23 augustus spelen we uit bij Jong AZ, dat ook haar eerste twee wedstrijden heeft gewonnen.

Bob viert de overwinning met de supporters!