Home > TOP OSS pakt een verdiend punt tegen Jong Ajax!
NIEUWS
TOP OSS pakt een verdiend punt tegen Jong Ajax!
12 december 2021

Jong Ajax was vrijdagavond naar Oss getogen om de zo vurig gewenste periode titel binnen te halen. In de eindfase lukte het TOP Oss om de verdiende remise binnen te halen waardoor zij die jongelingen van Ajax gefrustreerd achter zich lieten. Zo kwam er voor TOP een spectaculair einde aan een inspirerende voetbalavond. Wederom was het jammer dat het publiek niet van deze wedstrijd mocht genieten. Want genieten was het, ook voor de neutrale toeschouwer!

Kay Tejan was Man of the Match

Foto’s: Bert van Berkum

In het eerste kwartier zag Jong Ajax er erg goed uit en kwamen wij werkelijk overal een stap te laat. Het was aan de lat en onze keeper Norbert Alblas te danken dat wij het op 0-0 konden houden. Na dit uiterst lastige eerste kwartier. Kwam TOP Oss met de minuut beter In de wedstrijd. Uiteindelijk kreeg de thuisploeg in de eerste helft de nog wat betere kansen.

Na de rust werd het duel nog aantrekkelijker. Van een Amsterdamse overmacht was geen sprake meer. Toch waren het de Amsterdammers die de voorsprong wisten te pakken. Norbert Alblas maakte een verkeerde keuze en het stond toch weer 0-1. Na dit doelpunt richtte de geplaagde thuisploeg zich onmiddellijk op. Er volgde een belegering van het Amsterdamse doel. Met bij vlagen oogstrelende combinaties en veel energie werden er mogelijkheden en kansen gecreëerd. In de 87e minuut konden wij de gelijkmaker aantekenen. Jearl Margaritha maakte het zijn directe tegenstrever weer eens lastig en uiteindelijk belandde de bal aan de rechterzijde bij de goed invallende Richonell Margareth. Zijn afgemeten voorzet werd door Kay Tejan binnengekopt nadat hij hoog boven iedereen uit tornde! 1-1.

Iedereen aan Osse zijde was terecht blij en opgetogen. Een verdiende remise waarbij ook onze wel heel erg sterk opererende achterhoede beloond werd. Overigens onderscheidde Norbert Alblas zich in de allerlaatste seconden van het duel ook nog met een prachtige redding.Komende vrijdag spelen we de laatste wedstrijd van dit jaar. Uit tegen VVV om 20 uur.