Home > TOP Oss pakt drie heerlijke punten in Helmond
NIEUWS
TOP Oss pakt drie heerlijke punten in Helmond
30 september 2022

Vandaag speelde TOP Oss een Brabantse derby tegen Helmond Sport. In het GS Staalwerken Stadion wist de ploeg van Kristof Aelbrecht een vroege achterstand nog voor rust om te draaien naar een 1-2 voorsprong, waardoor zij met drie punten terugkeerden naar Oss.

Kyvon Leidsman beloonde zijn basisplaats meteen met een doelpunt!

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor oud-Helmond Sport speler Rob Landsbergen, die afgelopen week op 62-jarige leeftijd overleed.

Nog binnen het eerste kwartier werd het 1-0 voor Helmond Sport. Jansen wist de eerste poging op doel nog te keren, maar in tweede instantie schoot van Keilegom feilloos binnen. In de 24ste minuut kwam TOP Oss op gelijke hoogte. Kyvon Leidsman onderschepte een slechte terugspeelbal en maakte de 1-1 koelbloedig af. Zeven minuten later diende zich een hele grote kans aan voor Helmond Sport; Martijn Kaars kopte een afgemeten voorzet op de binnenkant van de paal, waarna Jansen de bal oppikte. Kort na de kans van Helmond Sport belande een afgeslagen bal voor de voeten van Lorenzo Piqué die de bal perfect op maat richting de tweede paal voorzette, waar Rick Stuy van den Herik de bal meenam en langs doelman Havekotte werkte. TOP Oss ging met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in.

Helmond Sport was in de tweede helft voornamelijk te vinden op de helft van TOP Oss en had het merendeel van het balbezit. Toch wisten de Ossenaren de gelijkmaker te voorkomen. TOP Oss wisselde in minuut 73, Joep van der Sluijs verving Toshio Lake. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd dreigde er nog een corner binnen te vallen voor Helmond Sport, maar de bal werd van de lijn gehaald  door Middenvelder Ömer Gündüz, die een voortreffelijke wedstrijd speelde. Helmond Sport wist geen gevaarlijk slotoffensief te forceren en zo wist TOP Oss drie punten te pakken in het GS Staalwerken Stadion.

Volgende week wacht TOP Oss een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Om 20.00u komt de ploeg van Maurice Verberne op bezoek in het Frans Heesen Stadion.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?