Home > TOP Oss pakt drie belangrijke punten tegen VVV-Venlo
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss pakt drie belangrijke punten tegen VVV-Venlo
15 december 2023

TOP Oss heeft vanavond een keurige overwinning geboekt op VVV-Venlo. Alle doelpunten vielen in de eerste helft van de wedstrijd. Treffers van Arthur Allemeersch en Enrico Dueñas Hernández hielpen TOP Oss aan een voorsprong, waarna VVV-Venlo via Elias Sierra in de wedstrijd bleef. In de tweede helft wist de ploeg van Ruud Brood de overwinning over de streep te trekken!

Ten opzichte van de nederlaag in Breda, één week eerder, besloot Ruud Brood om zijn ploeg op één plek te wijzigen. Delano Ladan mocht vanaf het eerste fluitsignaal beginnen, wat ten koste ging van de basisplek van Julian Kuijpers.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Osse zijde. Arthur Allemeersch leverde de bal af bij Delano Ladan, die zijn schot door een verdediger van de Venlonaren geblokt zag worden. Niet veel later was het alsnog TOP Oss dat aan de leiding wist te komen. Amine Rehmi zag zijn kans schoon om vanaf de rechterflank een strakke voorzet perfect op het hoofd van Arthur Allemeersch af te leveren. De Belg wist op zijn beurt wel raad met die kans en kopte de 1-0 tegen de touwen! Echt grote kansen regende het hierna niet in het Frans Heesen Stadion. Pas in minuut 36 viel er weer een échte kans te noteren, en wat voor één! Het was linksback Jonathan Mulder die mee naar voren was gekomen over de linkerflank en Enrico Dueñas Hernández wist te bereiken in het zestienmetergebied. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje om af te ronden: 2-0! Lang kon TOP Oss echter niet genieten van deze ruime marge. Enkele minuten later wist VVV-Venlo namelijk al de aansluitingstreffer te scoren. Een diepe bal aan de rechterkant kwam uit bij Elias Sierra, die Mike Havekotte vervolgens in de verre hoek wist te passeren: 2-1. In de blessuretijd leek het er allemaal nog minder rooskleurig uit te gaan zien voor TOP Oss, nadat scheidsrechter Luuk Timmer gedecideerd naar de stip wees. Michalis Kosidis ging achter de bal staan en leek VVV-Venlo met een gelijke stand de rust in te sturen. Het was echter Mike Havekotte die een heldenrol vervulde en de strafschop knap wist te keren!

De eerste kans van het tweede bedrijf kwam op naam van VVV-Venlo. Het was Thijme Verheijen die bijna raak kopte vanuit een corner. Echter stond Mike Havekotte wederom goed op te letten en behield hij daarmee de voorsprong voor de ploeg van Ruud Brood. Waar de eerste helft bol stond van de kansen, was de tweede helft minder enerverend. Het was vooral VVV-Venlo dat de bal had, maar veel kansen wisten de Venlonaren echter ook niet bij elkaar te voetballen. In een poging om de voorsprong te behouden besloot Ruud Brood om met een vijfmans verdediging door te spelen. Dit leek zéker te helpen, gezien de klok steeds verder richting de negentig minuten tikte in het voordeel van TOP Oss. In minuut 88 had de ingevallen Konstantinos Doumtsios dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Een prachtige voorzet van Amine Rehmi belandde perfect voor de voeten van de Griekse spits, die vervolgens besloot om met zijn hoofd naar de bal te gaan. Hij raakte de bal echter niet lekker, waardoor de kans onbenut bleef. Ook de zeven minuten aan extra tijd wist TOP Oss te overleven aan de hand van een hoop inzet!

Een knappe overwinning dus van de ploeg van Ruud Brood! Het leverde vanavond drie belangrijke punten op, waarmee TOP Oss het gat naar rivaal FC Den Bosch flink weet te verkleinen. Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2023 op het programma. Dan reizen we af naar Maastricht, waar we de degens zullen kruisen met MVV Maastricht.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...