Home > TOP Oss pakt de volle buit in Deventer
NIEUWS

TOP Oss pakt de volle buit in Deventer

24 november 2018

Na N.E.C. Nijmegen, FC Eindhoven, Jong AZ en Almere City moest ook koploper Go Ahead Eagles er vrijdagavond aan geloven. De mannen van Klaas Wels wonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van (wie anders dan) Huseyin Dogan. Dankzij de zege is het verschil met de nummer één, twee én drie nog slechts twee punten.

Bij Go Ahead Eagles begonnen Richard van der Venne en Istvan Bakx in de basis.

Grote kans in de openingsfase
In een sfeervolle Adelaarshorst waren beide ploegen de eerste minuten aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had weliswaar veelal de bal, maar de eerste grote mogelijkheid was voor Bryan Smeets. In de tegenstoot krijg hij de bal mee van Dogan en kwam daardoor oog in oog met Hobie Verhulst. Helaas schoot Smeets op de keepers voeten.

Overwicht voor de Eagles
Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg de thuisploeg de touwtjes steeds steviger in handen. TOP speelde slordig en kwam er daardoor aanvallend nauwelijks aan te pas. Go Ahead werd wel gevaarlijk. Eerste redde Smeets een kopbal op de lijn en even later kon Paco van Moorsel van dichtbij raak knikken. Gelukkig miste hij de bal volledig.

Aan het eind van de eerste helft was ook oud-speler Istvan Bakx dichtbij. Hij kopte, dat deed-ie anders nooit, een voorzet van de zijkant tegen de paal. Zo mochten wij Ossenaren niet klagen met de 0-0 ruststand.

Kanteling
Na de pauze kwam het eerste gevaar opnieuw van de Eagles; dit keer schoof Van Moorsel de bal voorlangs. Wie dacht dat dit een voorbode was voor aanhoudende Deventer druk, die kwam bedrogen uit. Na een uur spelen kantelde de wedstrijd volkomen.

Vanaf dat moment speelde TOP zorgvuldiger en maakte het veel beter gebruik van de ruimtes die er lagen. En dat resulteerde in de ene na de andere kans. Lion Kaak raakte de paal en even later pakte Verhulst een hard schot. Daarna waren Smeets, Niels Fleuren, Ragnar Oratmangoen en Dennis Janssen dichtbij, maar geen van allen was trefzeker.

Bevrijdende 0-1
De druk hield aan. Aanval na aanval werd opgezet en TOP bleef geloven in een goed einde. En dat kwam er. Oratmangoen legde een voorzet van Janssen klaar met de borst en Dogan haalde verwoestend uit. Met links in het kruis. Een prachtige 0-1.

In de slotminuten kwam de zege niet meer in gevaar en vierden spelers en staf een schitterend feest met de 150 meegereisde supporters.

Scorverloop
85. Dogan 0-1

Opstelling TOP Oss
Olij; Verkoelen (25. Janssen), Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Smeets, Nieveld; Oratmangoen (90. Rommens) en Dogan (88. De Regt).

Fans, spelers, staf, sponsors, vrijwilligers en medewerkers. Iedereen geniet. Op naar Roda JC.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...